Smart Tv 4K Samsung 48JU6500 – review

Dacă sunteți interesați de televizoare curbate o să discutăm astăzi despre Samsung 48JU6500.

Este un model cu diagonală de 128 cm și rezoluție 4K, care poate fi găsit la un raport preț calitate foarte bun în magazine.

Aspect

Spuneam ca este un model de televizor curbat, asta înseamnă ca veți avea o experiență de vizionare mai reală dacă stați poziționați undeva perpendicular pe centrul ecranului. Nu insistăm foarte mult pe aspect, este spectaculos pentru că e curbat și cu siguranță va fascina pe cei care îl vor vedea poziționat în living.

Ca și adâncime este un televizor gros ca mai toate modelele curbate dar tehnic nu se poate altfel. Culoarea ramei este neagră și mată cu acel aspect de grafit regăsit și la celelalte televizoare Samsung. Diagonala foarte mare îl face o alegere foarte bună pentru o distanță de vizionare de 4 metri.

televizor curbat 4K Samsung 48JU6500

Conexiuni

Seria 6 face legătura între modele din gama de bază și modele premium dacă vorbim de televizoare Samsung. Pentru Internet acest model are conexiune RJ-45 ( cablu de net) precum și Wi-Fi încorporat.

Pentru conectarea aparaturii audio-video pe partea din spate are dispuse 4 mufe HDMI compatibile cu standardul 4K, și 3 conexiuni USB folosite fie pentru redarea filmelor de pe memorie externă sau pentru înregistrarea emisiunilor preferate direct pe un HDD extern.

Nu lipsește ieșirea audio optică, slotul CI + și mufa jack pentru ascultarea sunetului la căști.

Imagine

Am ajuns la capitolul cel mai interesant. Televizorul Samsung 48JU6500 este capabil să redea imagini foarte bune.

Contrastul și luminozitatea sunt foarte bune, zonele de negru bine definite și detaliile sunt foarte clare mai ales dacă dispunem de filme 4K UHD.

Iluminarea spate LED a fost regândită pentru a obține o imagine peste medie în clasa sa de televizoare.

Denumită MicroDimming Pro , aceasta tehnologie controlează mai bine zonele de iluminare led și rezultatele se traduc prin negru mai profund chiar pe imagini foarte luminoase.

 

Culorile sunt ușor stridente dar configurându-le manual se pot obține nuanțele dorite, deși cred că Sony stă puțin mai bine la acest capitol.

foto Samsung 48JU6500

sursa imagine hardforum.com

Pentru a obține fluiditate și a elimina sacadarea imaginii, acest televizor 4K vine cu procesare a mișcării PQI 1100.

Deși panoul are doar 100 Hz , se ajustează automat iluminarea spate, se introduc cadre suplimentare și se obține astfel o imagine mai cursivă dacă urmărim programe de acțiune, sport sau alte asemenea.

Desigur în funcție de calitatea semnalului Tv, uneori acest PQI aduce probleme și probabil în unele cazuri va trebui dezactivată această setare pentru a nu vedea diferite anomalii pe ecran ( dublura personajului, blur, etc).

Dacă vorbim de vizionarea de filme atunci clar PQi trebuie dezactivat pentru o vizionare corectă.

Sunetul este acceptabil și are un volum suficient pentru camere foarte mari. Claritatea lasă de dorit dacă vorbim de canalele analog, pe cele HD însă sunetul este foarte curat.

Sunetele joase par ușor înfundate dar oricum putem viziona un film sau un clip video în condiții sonore foarte ok.

Smart Tv și alte funcții

Aici nu o să insist prea mult. Samsung 48JU6500 are Tizen OS despre care am vorbit aici și aici.

Sistemul de operare a ajuns la o maturitate decentă după ultimele update-uri și este o alegere mai mult decât ok. Foarte important, odată cu achiziția televizorului 4K să faceți update la ultima versiune pentru că din fabrică are o versiune mai veche ce nu are aceleași performanțe.

Pe lângă faptul că e un televizor 4K curbat și Smart, 48JU6500 vine și cu alte caracteristici interesante. Haideți să vedem pe scurt :

    • Are inclusă telecomanda Smart Control care ușurează folosirea televizorului pe partea de Internet, acționând atât ca o telecomandă cât și ca un pointer ( practic îndreptam spre ecran și un cursor ne va permite să selectăm aplicații, etc)

  • Multi Screen permite ca în timp ce într-o parte a ecranului vizionăm emisiunea preferată, în cealaltă parte să navigăm pe Internet sau să rulăm o aplicație. Un fel de Picture in Picture de pe surse diferite.
  • Vine și cu opțiuni interesante de sharing, putem viziona conținutul de pe televizor pe un laptop cu ajutorul aplicației Smart View , sau putem viziona pe ecranul smartphoneului ceea ce rulează pe Tv cu funcția Tv to mobile ( de exemplu dacă suntem în bucătărie și nu vrem să pierdem detaliile unei emisiuni).

 

Concluzie

  • Imagine
  • Sunet
  • Conexiuni
  • Smart Tv
  • Pret
4.2

Per total Samsung 48JU6500 este un televizor bun dar nu chiar ieftin. Este un Smart Tv capabil totodată și grație procesorului Quad Core completat de Tizen OS avem un mic computer în carcasa televizorului. Imaginea este bună pentru clasa sa ( dacă vorbim de HD și 4K UHD) deși upscalling-ul ( ridicarea rezoluției la 4K artificial) pe imaginile non HD nu e atât de reușit.

Sunetul primește o notă mediocră, dar accesoriile și caracteristicile suplimentare pe partea de sharing îl plasează mai sus față de competiție.

Prețul nu este chiar cel mai corect și în mare parte este datorat ecranului curbat. Nu sunt împotriva ecranului curbat dar este mult marketing și prea puțină realitate în avantajele unui astfel de ecran.

La final pot spune că e un televizor ce merită cumpărat dar la un preț mai mic decât cel actual, pentru că acum concurează cu modele mai performante vizual chiar dacă nu sunt curbate.

 

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.