Televizor 4K Samsung 40JU6400 – review

Nu am mai vorbit demult despre un televizor Samsung. Pentru cei ce caută un televizor Ultra HD o să vorbim astăzi despre modelul Samsung 40JU6400.

Design și conexiuni

Acest televizor 4K nu vine cu un design impresionant. Formă dreptunghiulară clasică nu arată mari schimbări față de modelele de anul trecut ( cum ar fi 40H6400 ). Doar în partea de jos o inserție metalică dă oarecum o notă distinctă acestui model. Rama ecranului este de culoare gri închis mat, probabil protejând-o mai bine de zgârieturi. Ca și conectică, Samsung 40JU6400 dispune de 4 HDMI și 3 USB ( din care unul 3.0 ) pe lângă mufa de antenă, optic și de rețea. Conexiunile HDMI sunt 2.0 deci optimizate pentru 4K. Pentru Internet, 40JU6400 este prevăzut cu Wi Fi încorporat.

televizor smart 4k Samsung 40JU6400

Imagine și sunet

Desigur pentru testarea imaginii trebuie materiale 4K care nu prea sunt disponibile. Am încercat un mic de materiale pentru a ne face o părere un acest caz. Contrastul este destul de bun, detaliile fiind vizibile perfect chiar dacă vorbim și de rezoluții mai mici. Sunt ceva îmbunătățiri și pe paleta de nuanțe, tonurile de albastru au fost corectate la fel ca și nuanțele de gri care sunt mult mai naturale. Nivelul de negru nu ete chiar ok dar acceptabil. Și luminozitatea ecranului pare puțin estompată față de alte televizoare Samsung din anii trecuți.

Pe 4K se descurcă destul de bine, nu am observat defecte de imagine sau probleme cu detaliile foarte mici la afișare. Rata de refresh este de 100 Hz, iar acel PQI 900 dat de producător încearcă să mărească artificial numărul de cadre. Pentru filme vă recomand să îl lăsați dezactivat, o să fie mai naturală imaginea. Ca să dăm o notă personală la imagine, aș spune un 7.5 din 10 posibil.

Sunetul este ok în general, mai problematic pe înalte mai ales dacă volumul este foarte ridicat. Ca de obicei recomand folosirea unui sistem audio sau soundbar pentru a completă acest televizor.

Smart Tv

Desigur acest model este și Smart. Samsung 40JU6400 vine cu Tizen OS la fel ca și restul gamei. Tizen este un sistem de operare destul de stabil și rapid, și cred că se aseamănă cel mai mult cu Android. Pentru control se poate folosi tastatură și mouse.

samsung 40ju6400 tizen

Sunt foarte multe aplicații disponibile : clipuri video, jocuri, aplicații educative și pentru copii și multe altele. Amintim de : Facebook, Youtube, Trilulilu, Deezer, Voyo, AntenaPlay, HBO Go, Seenow și listă continuă. Browserul este foarte capabil, încarcă rapid paginile și redă fără probleme filmele online.

aplicatii populare pe Samsung Smart Tv cu Tizen

De fapt, odată ce facem update la ultima versiune, constatăm că acest OS este unrival puternic pentru Android. Samsung a portat majoritatea aplicațiilor favorite de pe Android pe Tizen punând accentul foart mult pe jocuri. Probabil în viitor lupta va fi foarte strânsă între cele doua sisteme de operare de pe Smart Tv-uri.

Ca și altă noutate acest televizor permite sincronizare cu un smartphone. De exemplu sunt afișate notițele, alarmele sau starea vremii preluate de le telefon.

Concluzie

Per total Samsung 40JU6400 este un televizor peste medie ca și calități. Excelează ca Smart Tv și are o imagine bună atât pe materiale 4K cât și pe alte rezoluții. Un minus al acestui model este partea de 3D la care s-a renunțat. Un alt minus este prețul care totuși pare ușor nejustificat pentru un televizor din gama medie de 102 cm.

  • Imagine
  • Sunet
  • Conexiuni
  • Smart Tv
  • Pret
80.6
Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.