Un mediu curat – aplicatii Android eco pentru masina

Poluarea a atins de mult cote alarmante și fiecare dintr-o noi este responsabil să aibă grijă de locul în care trăim.

Protecția mediului și reducerea poluării sunt luate din ce în ce mai serios de mai toate guvernele și fiecare persoană sau entitate trebuie să fie conștient de efectele distructive ale diverșilor factori ce pun în pericol viitorul nostru și al copiilor noștri.

La fel cum companiile colaborează cu un responsabil de mediu pentru a reduce efectele nocive, și noi trebuie să ne aducem un mic aport la rezolvarea acestor probleme mai ales dacă deținem un autoturism personal. Mașinile sunt unul din factorii cei mai nocivi pentru mediu, mai ales în orașele aglomerate unde noxele emise au atins cote alarmante. Dacă în alte țări cetățeanul de rând a devenit mai responsabil, poate e momentul să încercăm și noi.

 

aplicatii Android eco pentru masina

sursa imagine erniepalmertoyota.net

Cum ne ajută smartphone-ul aici ?

Pe lângă clasicile programe GPS pentru navigare, pe Google Play apar tot mai multe aplicații care ne ajută să conducem mai eficient și responsabil pentru a menține un mediu mai curat.

Aplicația Geco este una dintre ele. Este disponibilă pentru smartphone și tabletă , și te ajută să îți îmbunătățești modul de a conduce pentru a reduce consumul de combustibil și poluarea. Folosindu-se de senzorii smartphone-ului, aplicația Geco observă traseul pe care îl urmăm și îl compară cu o rută proprie eco generată pe baza datelor integrate. Pentru fiecare traseu vom primi o notă și modalități de îmbunătățire a acestei note ce sunt afișate pe ecran. În timp , dacă ne adaptăm stilul de condus la sfaturile date de aplicație, putem reduce consumul și să reducem nivelul de poluare ( noxe ) ajutând la menținerea unui mediu mai curat.

O altă aplicație utilă este STR EcoDrive Lite.

În timp real ea măsoară accelerația și frânările bruște, manevre ce cresc emisiile de noxe și duc la un consum mai mare de combustibil. Pe ecran sunt afișate datele colectate și suntem alertați dacă modul în care conducem nu este foarte eficient.

FuelGood încheie lista noastră cu aplicații Android pentru monitorizarea stilului de conducere.

Aplicația ne permite să introducem parametrii autoturismului ( tip auto, motor,etc) și pe baza acestor date ni se estimeaza cele mai eficiente rute ( cu ajutorul GPS ) din punct de vedere al consumului de combustibil și reducerii noxelor de CO2 ce afectează mediul. De asemenea putem compara datele autoturismului nostru cu datele altor mașini cu aceeași parametri, extrase din baza de date a aplicației.

Aceste aplicații Android ecologice nu sunt singurele, ci doar unele din cele mai populare în acest moment.  La o căutare pe Google Play o să descoperiți probabil foarte multe de acest gen care au același scop – conducerea ecologică.

Deși nu mulți le folosesc la noi, cred că fiecare poate încerca măcar să aducă o mică contribuție pentru  păstra un mediu mai curat ținând cont că autoturimele poluează foarte mult.

 

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.