TomTom Start 50 review

Tomtom ține morțiș să nu piardă clienți . Cele mai noi sisteme de navigație vin cu hărți gratuite pe viață , TomTom alegând să procedeze la fel ca Mio sau Garmin .

Este o soluție bună pentru utilizator care este avantajat pe termen lung dacă ne gândim cât costă un set de hărți.

Prezentăm acum  TomTom Start 50 , un sistem de navigație simplu dar robust , ce vine cu un meniu ușor de utilizat și un mod de rutare bine pus la punct.

Aspect

Ca formă , Tomtom Start 50 nu este special în vreun fel . Colțuri rotunjite și un spate ușor bombat definesc acest model cu ecran de 5 inch. Vorbind de ecran, acesta este foarte ok atât ca luminozitate cât și ca touchscreen care răspunse foarte bine la toată gama de comenzi : apăsări ferme sau rulări de la stânga la dreapta ale meniului .

vedere spate tomtom start 50

În lateral avem slotul de card microSd (util pe viitor când dimensiunile hărților vor crește ) iar în partea din spate mufa de încărcare și conectare PC. Suportul este robust și simplu , dar după părerea noastră este prea scurt . Dacă ai bordul foarte lat atunci e puțin mai dificil de utilizat ,deci trebuie instalat într-o poziție mai apropiată de șofer .

poza lateral tomtom start 50

Soft , hărți și opțiuni

Tomtom Start 50 vine cu un soft nou , gândit să simplifice introducerea adreselor și să permită crearea unei rute în câteva secunde. Căutarea adreselor sau punctelor de interes se face într-un singur câmp la fel ca la Here Maps de exemplu . Am observat că există un ușor lag în căutarea rezultatelor pe măsură ce tastezi și ca ecranul e puțin cam încărcat în pagina de rezultate oferite.

Ruta este calculată rapid , chiar pentru distanțe de mii de kilometri . Din meniu putem personaliza tipul de traseu ce va fi generat. Se poate alege un traseu rapid , ușor , ecologic sau combinații între acestea. Este ușor de introdus și un punct intermediar direct din ecranul principal.

tipuri ruta Tomtom

Pentru personalizare avem opțiuni clasice : personalizarea culorilor hărții, alegerea limbii și vocii de ghidare , alegerea elementelor ce vor fi afișate pe hartă și altele asemănătoare.

În ecranul principal , ruta de urmat este foarte vizibilă iar celelalte elemente sunt desenate în culori mai șterse pentru a nu distrage atenția . De altfel nu s-a încărcat ecranul cu elemente grafice inutile , iar informațiile despre viteză , camere radar sau butoanele pentru accesare meniu au fost retrase către margini și micșorate.

avertizari TomTom Start 50

Având ultimele actualizări ale hărților , Tomtom Start 50 a reușit să genereze trasee optime atât prin orașe cât și trasee ce traversau mai multe țări . Acoperirea pe România este foarte bună deși nu perfectă . Față de anii trecuți harta cuprinde străduțe și localități mici și o bază foarte mare de puncte de interes pentru țara noastră . Dacă ne gândim că TomTom oferă 4 actualizari pe an atunci în mod sigur problemele și lipsurile actuale ale hărților se vor ameliora .

Concluzie

Vorbim de un sistem de navigație clasic, fără multe opțiuni, dar ce păstrează calitatea produselor TomTom .

Pro

Meniul este intuitiv, ușor de învățat iar opțiunile nu sunt foarte complexe ca să descurajeze pe cineva care dorește ceva simplu . Ecranul are o calitate superioară, rutarea este precisă și ușor de personalizat . Cel mai mare atuu al acestui sistem de navigație este însă actualizarea gratuită a hărților care nu este disponibilă pe modelele mai vechi.

Contra

TomTom Start 50 are și câteva minusuri. Apar ușoare lag-uri ( senzația de blocare ) la căutarea unor destinații și la calcularea unor rute foarte mari. Lipsește TMC-ul care ar fi fost mai mult decât util pentru un sistem de navigație în 2015. Meniul nu este disponibil în limba română ( ghidarea vocală este în română ) iar această problemă este prezentă pe toate modelele TomTom .

Nu în ultimul rând, prețul este oarecum nejustificat chiar dacă vorbim de un brand de top . Garmin și Mio au aparate identice ca opțiuni dar la un preț mai mic. Rămâne doar cei care îl vor cumpăra să decidă dacă motorul de creare a traseelor, de fapt acest  sistem de navigație , este superior  concurenților direcți de pe piață.

Share daca iti place

Comments

  1. Cam multe greseli de ortografie cum ar fi: rugare bine pus la punct, ezemplu, rugarea este precisă.
    O alta regula de punctuatie: punctul, virgula, două puncte, punctul și virgula, semnul exclamării, semnul întrebării stau lipite de cuvântul anterior și separate cu un spațiu de cuvântul următor

    • Crezi ca este chiar atat de important,vad foarte des ca se critica semnele de punctuatie lipsa lor sau greseli ortografice,dar macar acesti oameni incearca sa ajute in vriun fel,dar voi ce faceti in acest sens,stati si criticati ca doar vati nascut profesori,ar trebui sa va fie rusine,santeti ca vanatori naveti alceva de facut.

  2. Buna.
    Am un Start 60 si as fi interesat daca pe acest aparat sar putea instala Sygic. Momenran doresc doar un raspuns simplu (da sau nu)
    Cu stima Anti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.