TomTom Go 750 – prezentare / actualizare soft si harti

TomTom Go 750 este un alt navigator foarte apreciat de fanii producătorului . Deși are ceva vechime Go 750 are încă actualizări de soft și hărți disponibile pe site-ul producătorului.

Vorbim de un aparat robust cu ecran de 4,3 inch ( luminozitate bună și un touch impecabil) memorie internă de 2 Gb ce poate fi mărită cu ajutorul unui card micro-Sd mai mare . Suportul de parbriz este de bună calitate , foarte flexibil și cu o mufă mini-Usb amplasată în laterală pentru a putea conecta TomTom Go 750 la calculator în vederea unei actualizări .

TomTom Go750 actualizare soft si harti .

tomtom go750 din spate

Cum actualizăm hărțile și softul de pe TomTom Go 750 ?

Atenție : faceți un backup al aparatului in PC. Nu garantez că această metodă funcționează perfect , puteți șterge informații importante și aparatul poate deveni neutilizabil.

Actualizare soft( program )

1.       În primul rând avem nevoie de programul TomTom Home instalat pe calculator . După descărcarea și instalarea acestui program descărcat de aici vom conecta TomTom la PC și vom apăsa Ok pe ecranul navigatorului pentru a permite conexiunea .

2.       Pornim TomTom Home daca acesta nu pornește automat . Va fi recunoscut navigatorul conectat la calculator și daca vrem putem să ne facem un cont pe TomTom Home pentru a avea salvate preferințele de pe aparat.

3.       După acești pași , TomTom Home ne va afișa actualizările disponibile pentru Go 750 din care cea mai importantă și obligatoriu de făcut este cea de program. Dacă dorim putem actualiza și celelalte elemente ( camere radar , actualizări MapShare ,voci ,etc) .

actualizare TomTom Go 750 primul

4.       Apăsăm Continue și va urma un backup, descărcarea și instalarea softului. După descărcare va urma restartarea automată a navigatorului TomTom Go 750 și apoi îl vom reconecta la PC. Acum avem un navigator actualizat pe partea de soft.

instalare navcore TomTom Go 750

Actualizare hărți TomTom oficial

După actualizarea softului ne vom întoarce la TomTom Home de unde putem actualiza hărțile in 2 moduri :

–          Folosind Mapshare ,care este  o metodă gratuită . MapShare fiind de fapt o bază de date creată de utilizatorii TomTom unde sunt trecute diverse modificări din structura rutiera și ce pot fi integrate chiar cu hărțile mai vechi.

–          A 2 a metodă oficială pentru a avea ultimele hărți ce conțin toate update-urile importante este să apăsăm în TomTom Home pe butonul  Purchase Maps și alegem zona Europei pe care vrem să o instalăm .

harti noi pentru TomTom Go 750

Desigur va trebui sa plătim pentru această operațiune dar este de recomandat .Mare atenție și la spațiul disponibil în memoria internă , este posibil ca pentru toată harta Europei să avem nevoie de un card de memorie micro-Sd atașat la gps.

Actualizare hărți TomTom Go 750 neoficial

Avem nevoie de :

-programul Fast Activate ultima versiune ( căutați pe Google)

– o hartă compatibilă cu navigatorul Go 750 ( găsiți pe net tabele de compatibilitate in funcție de hărți și navcore –softul aparatului ) . Puteți vedea hărțile compatibile și apăsând butonul Purchase Maps unde vom vedea codul hărților disponibile ce sunt compatibile cu Go 750 .

harti pentru Go 750 pe TomTom Home

Pentru hărțile 930.xxxx ( mai 2014 ) eu am avut nevoie de Europa Centrală și de Est așa că se poate folosi Central_and_Eastern_Europe_930_5563 .

După descărcarea harții , ștergem vechea hartă din TomTom Go 750 ( de recomandat să o salvați întâi in PC ) și copiem noua harta .

copiere harti noi in TomTom Go 750

 

 

Acum ne vom folosi de Fast Activate pentru ca aparatul să accepte noua hartă :

–          Copiem FastActivate in memoria internă a lui TomTom Go950 alături de hartă .

–          Îl rulăm ( click dreapta Run as Admin )  , și apoi alegem pe rând : Update Meta TXT – apoi Patch Navcore , după care vom primi mesajul System Patched , Press Continue .

–          Acum apăsăm : Patch Maps ,Voices,etc..

–          După ce termină o să trebuiască sa vedem ceva de genul pe ecran , că totul  a fost făcut cum trebuie să avem un TomTom Go 750 actualizat cu hărțile la zi .

–          Apăsăm Quit apoi deconectăm navigatorul TomTom Go 750 de la PC și verificăm că totul este in regulă și avem ultimele hărți instalate ( din Meniu ) .

Putem să îl conectăm din nou la PC dacă dorim șă adăugăm alte fișiere , pornim TomTom Home și instalam de exemplu și o voce in romana .

Pentru a obține un semnal la sateliți mai precis , urmați acești pași pentru a primi QuickFix .

Apoi îl lăsăm sa se conecteze la sateliți și in rest  – Navigare plăcută ! .

Specificații :

Baterie   Li-Ion pana la 3 ore autonomie
Connectivitate
  Da prin cablu USB
   
Memorie
  2GB interna
  Slot microSD compatibil SdHC
Ecran
  4.3″ (11 cm)
  16:9 LCD widescreen
  480 x 272 pixeli
Dimensiuni
  127 x 85 x 23 mm
  224 grame

 

Share daca iti place

Comments

  1. ~am facut ce ati mentionat mai sus si cred ca este defect display nu apare nimic pe display in schimb am intrat la tomtom home si am instalat de acolo tot cei trebuie dupa leptop pat sa fac ce vreau cu gpsul dar nu pot vedea nimic pe el mentionez faptul ca daca nu conectez gps la leptop nu pot sa fac nimic am crezut ca am instalat ceva peundeva dar nu este asa ce sa instalat sa facut pe gps in momentul in care il conectez la leptop incepe singur sasi faca actualizari .~Acces la memoria lui interna sau La card am numai dupa ce resetez aparatul~am un tom tom go 930 se aprinde ledul verde dar nu porneste am resetat aparatul dar tot nu a pornit se aud tobele de pornire dar tot nu porneste se poate face ceva 

  2. Hello. Am o intrebare pt cunoscatori. Un sis de navigatie tomtom via 1505,care costa 150 de euro nou,merita vandut cu 200 de lei daca are ars un cablu? Merci de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.