Televizor Philips PUS7303 review

Philips are mai multe probleme la gama entry pe televizoare, dar de la seria 7 în sus vine cu televizoare performante din toate punctele de vedere. Astăzi prezentăm pe scurt modelul PUS7303, un televizor 4K cu Android care merită cumpărat.

PUS7303 este un televizor 4K cu Ambilight și sistem de operare Android ce se poate bate cu rivalii din aceeași clasă de la Sony sau Samsung.

Vorbind tehnic despre acest televizor avem: ecran 4K HDR, 384×2160 pixeli, DTS-HD Premium Sound, 4 HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, CI+ și două porturi USB.

Design

Are un aspect decent care nu iese din linia cu care ne-a obișnuit Philips. Culoarea argintiu mătuit a ramei este plăcută și  este destul de subțire. Standul de birou este dintr-o singură bucată și oferă stabilitate foarte bună televizorului. Per total, televizorul arată că face parte dintr-o gamă superioară ca design.

televizor philips pus7303 review

Imagine și Ambilight

Punctul forte al acestui model este procesorul de imagine P5. Acesta a fost folosit anterior doar pe gama premium și OLED dar cei de la Philips au decis să îl pună și pe modelele mai puțin scumpe.

Procesorul lucrează în timp real imaginea pe mai multe paliere ( contrast, mișcare, claritate și îmbunătățirea calității pe orice sursă) fie că vorbim de surse video HD sau 4K.

Iluminarea display-ului este de tip direct Led ce permite obținerea unor niveluri de negru foarte bune și a unui contrast peste medie. Totodată, folosirea unui display VA la acest model ajută la performanțele bune pe partea video dar sacrifică ceva din paleta de culori regăsită pe IPS.

Avem astfel un televizor ce redă foarte bine orice imagine HD și 4K. Pe semnalul standard se descurcă decent dar nu grozav, clar nu este gândit pentru surse SD.

Luminozitatea este ceva mai redusă, acest fiind unul din minusurile imaginii. Totuși este peste modele similare de la LG și se apropie cumva de luminozitatea obținută de Samsung pe modele similare.

Ajungând la Ambilight, Philips PUS7303 dispune de varianta cu iluminare pe 3 laturi. Folosind led-uri, Ambilight iluminează fundalul din spatele televizorului inducând o experiență de cinema în orice locuință.

Dacă testezi Ambilight pe un film nu o să mai poți să renunți la așa ceva, pur și simplu e ceva ce trebuie să încerci dacă te uiți mult la televizor.

Sunet

Sunetul este puternic dar nu capabil să se ridice la nivelul imaginii oferite de acest televizor. E ok pentru cerințe medii, dar nu va înlocui niciodată un home-cinema sau soundbar. Frecvențele înalte și medii se aud corect, fără distorsiuni, chiar la volumul aproape de maxim. Lipsește partea de joase indiferent că vorbim de muzică sau sunete din filme.

Smart Tv cu Android

Chiar dacă nu sunt fan Android, pot spune că s-au mai îmbunătățit lucrurile când vorbim de Smart Tv. Acest model de la Philips se mișcă mai bine, încarcă rapid Netflix sau Youtube și, din ce am testat, nu s-a mai blocat cum o făceau modelele anterioare. Cred că merită încercat un Android pe Tv, chiar dacă va mai trece timp până să fie ceea ce vedem pe telefoane sau tablete.

Pentru un control facil, Philips PUS7303 vine cu o telecomandă clasică ce are o tastatură pe partea opusă. Așadar nu trebuie să mai cumperi neapărat o tastatură separată pentru controlul aplicațiilor. Este binevenită, dar dacă ai degetele ceva mai mari nu te vei descurca cu ea. Tastele sunt micuțe și trackpad-ul este greoi.

telecomanda Philips PUS7303

Concluzie

 

Este unul din televizoarele Philips care merită cumpărate dacă vrei mai mult. Prin mai mult înțeleg – o imagine destul de bună, smart tv decent și Ambilight care este unic. Cumva, aș prefera acest model oricărei serii 7 de la Samsung sau de la Sony. Asta dacă nu mi-aș permite un Qled. Din ce am văzut, PUS7303 este mai mereu la promoție, așa că dacă vrei un upgrade pune-l la favorite.

Philips PUS7303
  • Imagine
  • Smart Tv
  • Raport pret calitate

Rezumat

Este unul din televizoarele Philips care merită cumpărate dacă vrei mai mult. Prin mai mult înțeleg - o imagine superioară, smart tv capabil și Ambilight care este unic. Cumva, aș prefera acest model oricărei serii 7 de la Samsung sau de la Sony.

4.7
User Rating: 2.3 (6 votes)
Sending
Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.