Tableta ieftina dar decenta – Lenovo Tab 2 A7-10

Dacă până acum câțiva ani vedeam tablete ieftine doar de la producători mai puțin cunoscuți, iată că mai nou și brand-urile consacrate scot modele la prețuri foarte mici.

Lenovo este unul din acei producători care a lăsat ștacheta jos când vorbim de prețuri, fără a face rabat prea mult la calitatea produselor sale. Recent lansată, Lenovo Tab 2 A7-10 este o tabletă simplă de 7 inch care are un preț extrem de competitiv – undeva la 299 lei în promoție pe magazinele online.

Aspect si ecran

Produsul arată ok, linia tabletei fiind ușor schimbată dacă ne raportăm la generațiile anterioare. Colțuri în unghi drept, format 16:9, carcasă din plastic mat și un ecran IPS cu unghiuri bune de vizualizare. Rezoluția de 1024 x 600 ar putea părea inferioară, dar nu facem pretenții la acest preț mai ales că compensează cu luminozitatea bună  și touch-ul foarte precis.

Pe deasupra , Lenovo Tab 2 este foarte ușoară cântărind undeva la 270 grame. Poate fi utilizată și de către cei mici, ba chiar putem spune ca ergonomia și greutatea o recomandă ca tabletă pentru copii.

lenovo tab 2 a7

Configurație

Avem componente de bază pe Lenovo Tab 2. Procesor MediaTek Quad-Core la 1,3 Ghz, 1 Gb Ram și o memorie internă de 8 Gb. O tabletă perfectă pentru Youtube,Facebook sau scris mail-uri. Chiar și pentru un browsing pe Internet decent sau editarea textelor în Office. Desigur memoria de 8 Gb impune achiziționarea unui card micro Sd suplimentar, altfel nu vom putea stoca foarte multe fișiere media pe această tabletă.

Alte funcții 

Lenovo Tab 2 A7-10 este o tabletă simplă dar căreia nu îi lipsesc : cameră frontală de 0,3 Mp , receptor Gps ( ideală ca tabletă pentru navigație la acest preț ) și sistem de operare Android 4.4 ( deși se zvonesc update-uri la Android Lollipop).

Minusurile sunt evidente: lipsa camerei principale ( adio fotografii ) și memoria internă destul de mică.

Concluzie

Este o tabletă pe care nu ai cum să o ignori. O tabletă de la Lenovo, ușoară,cu Gps, ecran IPS și Android 4.4 la un preț sub 300 lei ( dacă o prinzi la promoție) este perfectă ca tabletă pentru copii, navigator Gps sau un portabil multimedia. Desigur există și alte modele pe piață la acest preț, poate chiar mai bune ca specificații dar de o calitate inferioară. Rămâne să vedem părerile celor ce o vor cumpăra și vor spune cum se comportă acest model în utilizarea de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.