Solutii navigatie si multimedia in masina

Dacă nu ești mulțumit de sistemul audio , ai nevoie și de un navigator GPS  sau un gadget pentru redarea filmelor ( orice format ) în mașină , atunci hai să vedem ce soluții ai disponibile .

Să presupunem că mașina ta a venit cu un CD-Player clasic sau doar cu radio standard . Suntem în plină expansiune a gadgeturilor , și vrei să ai în mașină un player multimedia capabil ( dacă este posibil și pe Android ) , un sunet de calitate , navigator Gps și dacă este posibil conectare cu smartphone-ul . Ai disponibile mai multe soluții pentru a avea un sistem complet în autoturism , de la tablete și până la navigațiile all-in-one .

Ce soluții ai ?

Tableta cu Android 

Asta ar fi prima variantă . Poți alege o tabletă cu Android capabilă pe care să o instalezi în mașină . Pe lângă tabletă ai nevoie și de un suport auto pentru ea , și la fel ai nevoie de un încărcător de 12 V . Tabletele cu Android ar rezolva problema unui sistem multimedia pentru mașină . Dacă alegi una cu Gps , Bluetooth și 3G atunci ai rezolvat parțial problema .

Pro

Preț mai mic față de un sistem dedicat auto .

Contra

Probleme apar destule . Nu prea arată estetic , nu prea ai loc unde să o instalezi și s-ar putea să obtureze și vizibilitatea. Tot estetic vorbind , ai o mulțime de cabluri la vedere . Pentru a avea o audiție de calitate trebuie achiziționat și un amplificator sau un receiver auto care să primească sunetul de pe mufa jack a tabletei – costuri în plus .

Interfața tabletei s-ar putea să nu fie atât de ușor de utilizat in timp ce conduci . Gândește-te numai la ajustarea volumului și cât de greu e să efectuezi o astfel de operație .

Navigația All-in-One universală

Este a doua soluție multimedia pe care o poți alege pentru autoturismul tău . Navigațiile All-in-One pot să asigure ceea ce ai nevoie : sistem de navigație capabil , redare fișiere audio și video , preluare apeluri telefonice și  sunet de calitate . Ca dimensiuni , navigațiile universale respectă standardele actuale și formatul 2DIN se potrivește cu mici ajustări pe majoritatea autoturismelor de după anul 2000 .

Să luăm de exemplu modelul E-100 . La un preț rezonabil primești un gadget multi-media cu touch screen HD de 6,2 inch , putere de ieșire de 4 x 50 W ( undeva la 18-21w reali pe canal) și cu funcții ușor de utilizat . Edonav E-100 are cam toate funcțiile necesare unui pasionat de ICE și costă sub 1400 lei :

navigatie auto multimedia ieftina

– redare audio-video de pe disc și memorie USB/SD , navigație GPS , procesare digitala sunet , Bluetooth cu posibilitate redare melodii direct de pe smartphone sau preluare apeluri telefonice și intrare pentru cameră marșarier .

Desigur sunt disponibile diverse modele mai performante sau mai de bază , este important bugetul alocat unei astfel de jucării multimedia și așteptările tale .

Pro

Sistemele de navigație universale All In One se integrează de obicei bine în bord ,datorită dimensiunilor ce respectă standarde ca 2DIN . Nu sunt cabluri la vedere și interfața este gândită pentru utilizare în mașină . Raport preț-calitate foarte bun dacă ne raportăm la toate funcțiile unui astfel de sistem .

Contra

La unele modele de autoturism, dimensiunile nu permit instalarea unei navigații universale . Unele funcții premium ( Bmw , Audi,etc) se pierd la instalarea unei astfel de sistem multimedia .

Navigațiile dedicate 

Am ajuns la ultima variantă . Este probabil cea mai bună soluție dar și cea mai costisitoare .

O navigație All In One dedicată se potrivește perfect în bordul autoturismului și este perfect compatibilă cu funcțiile acelui model .

Spre exemplu un sistem auto All In One ( multimedia, gps,USB) dedicat Bmw ca acesta ,va suporta comenzile de pe volan , va primi informații de la senzorii de parcare , va putea controla clima autoturismului și se a integra perfect cu amplificatorul de sunet din fabrică . Practic avem o unitate multimedia cu navigație , care pare că a venit direct din fabrică , atât vizual cât și funcțional .

navigatie all-in-one dedicata bmw

Pro

Integrare perfectă cu modelul de autoturism pentru care a fost gândit sistemul multi-media . Funcții multiple , navigație eficientă ( chiar iGO Primo ) și sunet superior .

Contra

Singurul minus este dat de prețul mult mai mare față de variantele prezentate anterior , dar oare nu merităm un produs de calitate ?

Succes în alegerea soluției de navigație și multimedia perfecte pentru mașina ta . Dacă ai și alte variante sau întrebări , precum și opinii pro-contra , le aștept în secțiunea comentarii .

Share daca iti place

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.