Smart Tv de 81 cm – Lg 32LF580 review

Pentru cei ce doresc un Smart Tv de diagonală de 81 cm prezentăm acum modelul Lg 32LF580. Ne-a atras acest model de televizor datorită raportului excelent preț calitate.

Design și conexiuni

Aspectul este oarecum tipic pentru un televizor Lg. Culoarea aleasă pentru ramă este un gri foarte închis ce duce spre negru. Pentru așezarea pe o comodă tv este prevăzut cu 2 suporți în forma de L ce asigură o stabilitate ok. Nu este un model foarte subțire dar privit din față, rama este suficient de îngustă pentru a nu obtura experiența vizionării.

smart tv Lg 32LF580

Pe partea de conexiuni nu avem ce reproșa acestui model. Sunt disponibile nu mai puțin de 3 porturi USB pentru conectarea dispozitivelor de stocare. Totodată dispune și de 3 porturi HDMI, Scart, component și ieșire optică pentru sistem audio. Pentru decodare semnal Tv nu lipsește slotul CI+. Deși este un model entry , pe lângă conectarea tipică prin cablu la Internet, LG 32LF580 are și Wi Fi built-in . Nota 10 pentru conexiuni din partea noastră.

Imagine

Pe cât posibil, am vizionat diverse materiale pentru a ne face o părere obiectivă privind calitatea imaginii televizorului Smart Lg 32LF580. Vorbind de o diagonală de 81 cm , acest model este perfect pentru vizionarea din 2 – 2,5 metri maxim. Culorile sunt vii și naturale și cred că la acest model cel mai bine e să fie setate pe tonuri calde pentru naturalețe. Doar tonurile de albastru sunt ușor problematice , uneori nu par a fi destul de naturale comparând cu restul paletei

Contrastul este destul de ok deși uneori pare forțat deci ar trebui setat undeva la 75 – 80 % din reglaj. Dacă vorbim de iluminare, nu am observat bleeding la acest model și în general negrul redat este destul de intens.

Luminozitatea ecranului este medie dar suficientă chiar și pentru camerele mai luminoase, nu cred că va pune probleme acest aspect.

Dacă ne raportăm la preț, nota noastră pentru imagine este 9 din 10. Lg 32LF580 reușește să livreze calitate chiar dacă este un model nu tocmai de vârf.

Smart Tv

Că am ajuns la Smart Tv trebuie știut că acest model nu vine cu sistemul de operare Web OS, ci cu vechea interfață pe care o regăseam la modelele LG din 2014 . Numărul de aplicații disponibile este ceva mai redus , dar regăsim totuși titlurile cele mai importante ( Youtube, Facebook, etc).

interfata smart la Lg 32LF580

youtube pe Lg 32LF580

Încărcarea aplicațiilor se face mai greoi dacă ne raportăm la Tizen sau Web OS , amintind de primele generații de Smart Tv. Pe de altă parte, browserul integrat este destul de rapid , cel puțin în testele noastre a încărcat în timpi foarte buni paginile pe care le-am selectat. Redarea clipurilor de pe Youtube e excelentă dar trebuie să avem și o conexiune de internet și un router capabil dacă ne folosim de Wi-Fi.

Se poate atașa o tastatură și mouse la acest model, sau putem achiziționa telecomanda de tip pointer Magic Remote de la LG cu care acest televizor este compatibil.

Ca și Smart TV, Lg 32LF580 primește nota 6 din 10 , comparându-l cu ceea ce regăsim acum la alte modele.

Concluzie

Impresia generală este una bună. Lg 32LF580 nu are atuurile necesare pentru a deveni un model de referință, dar în clasa sa de preț oferă cam tot ce ai nevoie. Conectivitate, Internet, imagine destul de bună și un preț de buget sunt atuuri ce nu pot fi neglijate la acest televizor.

  • Imagine
  • Smart Tv
  • Raport pret calitate
4.3
Share daca iti place

Comments

  1. Buna seara,

    In aceste informații furnizate despre Lg 32lf580 menționați la un moment dat despre aplicații si precizați ca acest televizor are aplicație Facebook ceea ce nu este corect mi-am achizițonat si eu acest TV astazi si nu are aplicație Facebook si nici Skipe si nici nu se poate Descarca sau nu stiu eu? Știți sigur ca se poate instala Facebook ma puteți ajuta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.