Securizeaza device-ul cu Android impotriva virusilor

Telefoanele și tabletele cu Android sunt și ele ținta virușilor informatici . Chiar dacă folosești tableta pentru jocuri , media sau aplicații office este important să ai instalată o aplicație pentru Android care să asigure securitatea dispozitivului.

Virușii și celelalte tipuri de malware  îți pot compromite conturile de mail, parolele sau alte date sensibile de pe tabletă sau telefon. Pot de asemenea afișa reclame nedorite sau să îngreuneze utilizarea telefonului . Sau să aibă acces la fișierele tale personale . Important este că trebuie să ai dispozitivul protejat împotriva virușilor și alte forme de malware – programe rău inteționate .

securitate pentru Android

Poți descărca o aplicație gratuită sau contracost de pe magazinul official Google care să se ocupe de securizarea telefonului tău .

Unele din aplicațiile de securitate oferă pe lângă funcțiile de bază ( antivirus ) și altele complementare : curățarea fișierelor reziduale , curățarea memoriei și optimizarea performanței telefonului .  Cele gratuite au mai puține opțiuni active ,în timp ce aplicațiile premium ( care costă de obicei ) au o suita completă de instrumente ce îți curăță, optimizează și protejează tableta sau smartphone-ul.

Daca e să vorbim de aplicații populare , atunci amintim de  360 Security pentru Android sau Bitdefender pentru Android. Ambele suite de securitate vin cu gama completă de utilitare pntru protecția datelor și optimizarea sistemului .

Desigur sunt zeci de aplicații de acest tip disponibile și poți alege una care te avantajează ca interfață, consum de resurse sau eficiență . Daca smartphone-ul sau tableta ta au specificații mai slăbuțe atunci caută sa folosești o aplicație mai simplă care să nu provoace blocaje sau rularea greoaie a celorlalte programe.

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.