Samsung Gear S3 Review

Acum ceva timp vorbeam despre cele mai bune smartwatch-uri de pe piață. Între timp am avut ocazia să primesc un Gear S3 de la Samsung pe care îl dețin și acum. În rândurile de mai jos o să vă povestesc ce e bun și ce e rău la acest smartwatch și cui îi este util.

Samsung Gear S3 prezentare completă

În primul rând trebuie spus că ceasul arată foarte bine și are materiale de calitate. Classic este mai business, dar am Frontier și merge foarte bine cu stilul de îmbărcăminte casual, office sau sport. Se potrivește cam la orice ținută, excluzând pe cele prea oficiale.

Este ușor de configurat, ușor de setat și mai ușor de utilizat. Mă gândeam că Tizen OS ( software-ul ceasului) e mai diferit, dar interfața e la fel de familiară ca a unui smartphone cu Android.

Smartwatch-ul Gear S3 este compatibil cu majoritatea smartphone-urilor cu Android mai recente. Din păcate Gear S3 nu este compatibil cu tabletele Android, fie ele Samsung sau alt brand. Probabil există ceva aplicații neoficiale dar cert este că nu funcționează.

Bine, se conectează prin Bluetooth și cu tabletele dar poate fi folosit doar pentru preluare apeluri telefonice ca orice alt banal dispozitiv hands-free. Nici o altă funcționalitate a smartwatch-ului nu este disponibilă.

Conectarea cu smartphone-ul este simplă. Eu l-am configurat cu Galaxy S8 pe care îl dețin și în câteva minute ceasul era gata de utilizare.

Interfață și meniu

Gear S3 vine cu un display luminos și foarte vizibil chiar dacă e soare puternic afară. Are câteva fețe preinstalate pentru afișarea orei, și se pot descărca multe altele din aplicația Gear. Fețele sunt mișto și sunt sigur că acoperă gustul oricui: ceas electronic, clasic, sport, futurist, diverse culori și informații afișate pe ecran. Trebuie doar să alegi afișajul în funcție de ținută sau activitatea pe care o faci.

Meniul este ușor de accesat dar selectarea aplicațiilor o fac cu puțină atenție pentru că iconițele sunt foarte mici și trebuie sa fiu atent pe ce apăs.

Notificările se văd rapid, una după alta, prin rotirea carcasei ceasului în stânga sau în dreapta. Nu are lag și totul merge așa cum trebuie.

samsung gear s3 s-a lansat

Este util Gear S3?

Asta e partea cea mai importantă. Dacă înainte vedeam smartwatch-ul ca pe un simplu gadget, mi-am dat seama că pentru anumite persoane este chiar necesar. Cum?

Cred că Gear S3 este potrivit pentru 2 tipuri de persoane – care lucreaza în vânzări sau în online sau persoanele care fac sport și își monitorizează atent sănătatea și activitatea fizică.

Pentru prima categorie, Gear S3 este foarte potrivit.

Primești pe ceas notificări și poți citi sau răspunde la : mail-uri, Whatsapp, Facebook, mesaje SMS, telefon și multe altele. Comunici cu partenerii sau îți planifici activitatea în calendar, tot de pe smartwatch. Oricând și oriunde.

De exemplu ești la volan și poți vedea ce mail ai primit cu o simplă mișcare a mâinii. La fel poți răspunde la telefon sau să apelezi tu pe cineva, ca un veritabil dispozitiv hands-free.

Nu mai e nevoie să scoți telefonul din buzunar de zeci de ori pe zi ca să vezi mail-uri, mesaje și alte notificări. Smartwatch-ul îți arată tot și îți permite să răspunzi. Fie că ești în sedință, într-o discuție, la volan sau orice alt loc. Simplu.

Apoi, Gear S3 este un fel de antrenor personal. Adică, de multe ori uităm că trebuie să mai avem grijă și de corpul nostru. Ce face acest smartwatch?

În primul rând îți monitorizeaza permanent pulsul și activitatea fizică. Îți spune cât ai mers și te felicită când ai făcut suficientă mișcare.

Dacă stai ceva mai mult timp nemișcat pe scaun, te anunță și te provoacă să faci câteva mișcări ale torsului și gâtului să eviți problemele cu mișcarea. La fel, îți spune când să bei apă. Sau dacă ești prea sedentar.

Cred că Gear S3 este perfect pentru omul de vânzări sau de birou. Ușurează activitățile lui și în același timp îl și stimulează să facă activitate fizică. O combinație bună zic eu.

Alte aplicații

Dar Gear S3 mai poate fi folosit și în alte moduri. Am aflat că sunt și jocuri pentru Gear S3, dar pentru mine e prea puțin interesant. Poți citi și știrile pe acest smartwatch, sau poți vedea fotografii. Și multe alte chestii.

Ce mi-a plăcut este conectarea la GPS și faptul că poți naviga cu ajutorul smartwatch-ului. Descarci gratuit Here Maps pentru Gear, introduci destinația și în timp ce conduci acest ceas îți va arăta direcția pe care trebuie să o urmezi. Există chiar și o aplicație de genul Google Maps pentru Samsung Gear S3, este contracost și nu am probat-o încă.

În fine, sunt zeci de aplicații disponibile pentru acest ceas, tu știi care îți sunt necesare sau utile.

Conectivitate și autonomie

Gear S3 se conectează cu telefonul prin Bluetooth dar și la rețelele WiFi. Asta înseamnă că poți să te folosesți de el chiar dacă nu ai telefonul la îndemână. Poți chiar să apelezi sau să trimiți mesaje de pe smartwatch, iar telefonul să îl fi lăsat acasă. E o chestie super utilă.

Bateria ține cam două zile la acest smartwatch. Dacă îl folosești în modul economic atunci te poți duce la 4 zile. În modul economic ai doar un ecran alb negru care afișează ora și doar câteva funcții de bază disponibile.

 

Concluzie

Dacă vrei un smartwatch cu adevărat util și calitativ, atunci Gear S3 este potrivit. Sigur, există zeci de alternative pe piață. Dar oare sunt la fel? Construcția ceasului, display-ul luminos, conectivitatea superioară și lipsa erorilor – câte modele pot bate Gear S3 la aceste lucruri? Puține cred eu.

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.