Samsung F7000 Smart TV – prezentare

Astazi vom face un scurt review al unui televizor de top din seria F de la Samsung ,si anume modelul Samsung F7000.

prezentare f7000

Alaturi de modelul F8000,acest televizor  aduce un nou standard in bransa smart-tv-urilor de top.

Design

Samsung F7000 are un design ce scoate in evidenta finetea si eleganta acestui Smart TV.

O rama exztrem de ingusta cu un aspect metallic inconjoara ecranul de tip glossy.

Piciorul se imbina perfect cu stilul televizorului,iar camera integrata este retractabila si poate fi ascunsa in carcasa televizorului.In partea de jos a televizorului este integrat intr-un mod discret si logo-ul iluminat Samsung.

La spate conexiunile sunt dispuse intr-un mod accesibil,orientate in joss au spre laterala televizorului.Avem pentru modelul F7000 o gama complete de conexiuni :

-conexiuni HDMI ,iesiri USB,iesiri multiple.pentru tunere digital,analog  si satelit ( pentru satelit avem in premiera doua tunere ).A ramas disponibil si slotul pentru CI,precum sic el pentru Evolution Kit in cazul in care dorim sa facem un upgrade in anii urmatori.

Imagine si 3D

Samsung  F7000 aduce un nou panel ce ofera o calitate deosebita a imaginii.

Comparat cu un seria ES8000 (fost lider al televizoarelor de la Samsung in 2012) avem o imagine asemanatoare,totusi cu mici imbunatatiri.

Culorile sunt mai reale,iar micile probleme de prelucrare de pe semnal sunt atent filtrate pentru a obtine detalii perfecte.Contrastul este foarte bun,nivelul de negru chiar pe imaginile foarte luminoase este exceptional,senzatie amplificata de ecranul  de tip glossy.

Rata de refresh a fost dusa prin CMR la 800 HZ ,astfel ca redarea imaginilor rapide este realizata aproape perfect.

Motorul CMR  a fost imbuantatit,si au mai fost reduse problemele mkinore ce apareau pe imaginile redate cu 800 HZ activat ( anumite dublari,sau erori de redare observate pe 800 HZ la seria ES).

Desi pentru gaming setarea la 800 HZ este perfecta,pentru vizionarea de filme Blu-ray sau documentare recomandam dezactivarea acestei functii deoarece da o senzatie de imagine nenaturala.

Anul acesta este integrat si un nou mod de imagine Sport,care regleaza absolut toti parametrii pentru o vizionare de exceptie a evenimentelor sportive.Am testat si imaginea 3D pe Samsung F7000.

Desi nu erau cele mai bune conditii ,imaginea este de departe una extreme de buna comparata cu alte televizoare.Unghiurile de vizionare sunt foarte bune,iar efectele suparatoare din anii trecuti au fost eliminate pentru o experienta 3D remarcabila.Totusi ochelarii inclusi nu sunt pe placul nostrum,se putea lucra mai mult la ergonomie si design

Sunet

Samsung F7000 s-a imbunatatit si pe partea de sunet,acum avem o putere totala de 40 de wati impartita in 2 difuzoare de medii-inalte ,si doua subwoofere de cate 10 W fiecare ,completand astfel imaginea cu un sunet de exceptie.

Control 

Pentru controlul optiunilor televizorului avem disponibile mai multe otpiuni:

-Controlul prin telecomanda clasica.

-O a 2 a telecomanda cu microfon integrat si control touch.Telecomanda este introdusa anul acesta,si cu ajutorul ei putem controla toate functiile televizorului utilizand un touch-pad  si alte cateva taste.De asemenea cu ajutorul microfonului incorporat putem comanda vocal televizorul.Comenzile vocale au fost radical imbunatatite,seria F de la Samsung poate recunoaste foarte multe limbi –de la engleza,pana la greaca sau rusa.

-Cu ajutorul camerei integrate ,putem folosi  gesture control.Aceasta functie adusa in scena anul trecut,a fost refacuta-controlul televizorului F7000 este foarte précis,si raza de actiune a fost marita.Putem misca mana in laterale,sau in plan vertical foarte rapid si televizorul reactioneaza prompt la comenzi.

Smart TV

Samsung F7000 vine cu noua versiune de Smart Hub ce aduce sute de aplicatii noi,si altele vechi dar updatate de anul trecut.Avand un puternic processor Quad-core integrat ,o memorie interna marita,si o cameraweb de calitate,

Aplicatiile se incarca rapid,se pot rula programe multiple ,iar Skype sau Facebook ruleaza perfect sub noua configuratie.Aici ar fi mai multe de povestit fiind o parte complexa a acestui televizor.

Alte functii

TwinView este o  functie ce permite vizionarea simultana a doua canale tv pe doua dispozitive Samsung.Te poti uita la emsiunea preferata pe Samsung F7000,iar sotia isi poate vedea filmul preferat pe o tableta Samsung.

Redarea filmelor de pe memorii externe nu mai este o noutate,la fel ca si inregistrarea emisiunilor pe un support exern (hard-disk).

Modelul F7000 aduce totusi o schimbare in bine : acum putem viziona filmul preferat,in timp ce televizorul poate inregistra meciul ce se transmite pe alt canal.

Screen Mirroring permite ca ceea ce afisam pe ecranul smartphone-ului de la Samsung sa fie redat sip e ecranul lui F7000 ,putem astfel face prezentari la munca sau sa vizionam fotografii cu familia direct de pe telefon pe ecranul imens ce poate ajunge la 60 “.

Concluzie

Samsung F7000 este un televizor la un pret destul de mare,destinat pietei de lux,si acelor client care vor imagine perfecta,conectivitate maxima ,functii complete si inovatoare.Producatorul coreean reuseste ca in fiecare an sa realizeze un produs de top ce isi surclaseaza clar competitia,aducand termenul de Smart TV la adevaratul sau sens.

 

 

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.