Samsung 40NU7122 review

Nu am prezentat nici un model din noua gamă Samsung, așa că am ales unul bun pentru sufrageriile micuțe de pe la noi. Samsung 40NU7122 se pretează pentru vizionare la o distanță de 2 până la 3 metri, ba poate chiar și mai mică dacă sursa este 4K.

Samsung 40NU7122 este un televizor din gama medie pe 2018 și nu aduce așa multe noutăți față de televizoarele din 2017. O să vedem mai jos care sunt plusurile și minusurile acestui model și dacă merită cumpărat.

Aspect și conexiuni

Ca design nu s-au schimbat foarte multe, de fapt arată cam ca orice alt televizor Samsung. Are 2 picioare ce se montează spre exteriorul televizorului pentru așezarea pe o comodă și sunt destul de stabile.

televizor Samsung Nu7122 review

Televizorul este destul de subțire în partea de sus dacă asta mai contează iar rama este foarte subțire ducând puțin spre televizoarele premium.

Calitatea asamblării este ok dar plasticul are un aspect mediocru. De fapt întreg televizorul pare a fi fost construit din materiale mai ieftine – asta dacă ne raportăm la aceeși serie din anii 2016-2017.

Telecomanda a suferit un downgrade și s-a revenit la formatul de acum câțiva ani. Dacă anul trecut seria 7 avea telecomandă high-tech, acum are o banală telecomandă micuță ca la orice televizor non-smart. Asta nu este ok.

Ca și conexiuni avem tot ce trebuie: Wi-Fi, optic, 2 USB și 3 porturi HDMI.

Pentru gameri, aveți mai jos semnale acceptate de acest televizor:

1080p @ 60Hz @ 4:4:4
4k @ 30Hz @ 4:4:4
4k @ 60Hz
4k @ 60Hz @ 4:4:4

Imagine

Nu o să vă înșir toate tehnologiile pe care le are implementate acest televizor pentru îmbunătățirea imaginii. Dacă vreți, le găsiți în descrierea de pe orice magazin online. Vă spun care sunt plusurile și minusurile.

Față de alte modele, Samsung 4-NU7122 nu suferă atât de mult de bleeding( acele zone luminate albe pe fundal negru). Asta îmbunătățește contrastul televizorului și rezultă o imagine mai bună. Nivelul de negru este foarte bun, aici televizorul are un atu importantchiar dacă nu are Local Dimming.

Deși contrastul este ok, luminozitatea este mai scăzută față de ce ne obișnuise Samsung. Așadar, nu este cel mai potrivit televizor dacă vrei să îl pui într-o cameră luminoasă.

Gama de culori este mai restrânsă și nu redă foarte ok toate culorile în scenele foarte luminoase sau întunecate.

Luând toate aceste aspecte în considerare, este un televizor ce se preteaza mai mult pentru semnal normal și nu pentru HDR din cauza luminozității mai scăzute.

Este ok pentru gaming pentru că are un input lag foarte mic. Input lag-ul este timpul în care se redă imaginea pe ecran de la momentul în care s-a primit semnalul prin cablu iar un timp mai mic înseamnă că te poți juca mai bine.

Ca și unghiuri de vizionare, acest televizor nu strălucește. Cu cât te depărtezi de centrul ecranului spre lateral cu atât imaginea devine mai ștearsă și mai slabă.

Sunet

Este cât de cât ok. Nu are un volum impresionant dar este bun pentru o cameră de apartament. Boxele redau destul de bine bass-ul cam până la 80HZ dar pentru o experiență tip cinema ai nevoie de alt sistem de sunet.

Smart TV

Aici Samsung 40NU7122 primește o notă bună. Interfața Smart este ușor de accesat, rulează rapid aplicațiile și nu are lag. Găsești zeci de aplicații, deși sunt sigur că vei utiliza doar YouTube sau Netflix.

Concluzie

Per total avem un 4k Smart Tv Decent. Este un televizor bun pentru cei care nu au cele mai mari pretenții de la imagine și la fel de ok pentru cei care folosesc televizorul pe post de monitor pentru jocuri. Sunetul este ok pentru știri sau diverse emisiuni, dacă vrei ceva mai mult pentru filme atunci alegi și un sistem sau soundbar separat.

Construcția  și telecomanda nu mai au nici o legătura cu cele din gamele anterioare, cel puțin telecomanda este una cât se poate de standard. Dar nu știu dacă asta va cântări foarte mult în decizia de cumpărare, totuși e bine să știți.

Prețul sub 2000 lei în promoție justifică cumva minusurile acestui televizor așa că nu pot să spun că nu e o afacere ok. În anii trecuți, seria 7 era mai premium dar și prețul era mai ridicat. Acum Samsung a lăsat tot ce e premium pentru televizoarele Qled, așadar acolo trebuie să te uiți dacă vrei ce e mai bun.

 • Imagine
 • Smart Tv
 • Raport pret calitate
4.3

 

Comments

 1. Salutare ! Am si eu o intrebare ..Lipsa DTS la gama NU a acestei marci afecteaza sunetul la filmele 4k ? daca te uiti pe Netflix la filme 4k te lasa fara sunet ?.

 2. Salut,
  Ai incercat 4k @ 60Hz @ 4:4:4 ? de pe PC prin HDMI ? …
  Nu gasesc niciunde aspecificatiile reale, explicite, clare … numai reclame ca poate aia, face aia, etc … dar nimic privind chestiuni tehnice ptr cei care cauta astfel de detalii !

  • Salut.

   1080p @ 60Hz @ 4:4:4 : Yes
   1080p @ 120Hz : No
   1440p @ 60Hz : No
   4k @ 30Hz @ 4:4:4 : Yes
   4k @ 60Hz : Yes
   4k @ 60Hz @ 4:4:4 : Yes
   4k @ 120Hz : No

  • Puteti sa achizitionati o tastatura cu mouse, dar puteti cauta si una smart compatibila. Pe site-ul Samsung nu se regaseste un accesoriu compatibil cu acest model.

 3. @Andrei – Daca reglai corect televizorul, ai fi vazut ca nu sunt probleme cu display si nici cu sunet. Daca vrei un sunet mai puternic, conectezi un amplificator sau conectezi un set boxe 2.1 prin jack stereo.
  Telecomanda nu e o problema, are acelasi functii ca si una smart. Producatorul a pus o telecomanda asa ca s areduca din costru de productie. Am vazut prezentari oficiale pe Youtube, si nu sunt deloc probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.