Review televizor 4K Android Sony 55XE8577

Văd tot mai des în ofertă acest televizor așa că e timpul să îi facem o mică prezentare și dacă merită sau nu cumpărat.

Sony 55XE8577 este un televizor ultrahd din gama mediu-vârf ce vine să înlocuiască vechea serie XD.

Review televizor 4K Android Sony 55XE8577
  • Imagine - 95
  • Sunet - 100
  • Smart TV - 70

Rezumat

La prețul actual pe care îl are în magazinele online, Sony 55XE8577 este un best-deal.

Avem un televizor premium de la Sony de diagonală mare, display Triluminos și procesor 4K de vârf precum și panou pe 100 HZ nativ. Totul sub 4500 lei. Desigur, vine și bila neagră pentru modul în care lucrează Android pe un Smart TV. Suntem totuși în 2018.

Dar, cântărind atuurile și minusurile acestui televizor 4K Android, balanța indică clar că merită achiziționat de către cei care vor să aibă un televizor de diagonală mare cu o imagine și sunet peste medie.
Vezi cat costa acum

User Rating: 0.0 (2 votes)
Sending

Design și conexiuni

Ne raportăm strict la televizoarele anterioare și putem concluzia că nu avem mare lucru schimbat. Bine, nici nu ai putea să redesenezi televizoarele în fiecare an, dar seria XE e aproape similară cu XD exceptând poate dimensiunea logo-ului și alte mici detalii.

Televizorul este destul de subțire și are un design clasic. Talpa de măsuță este dintr-o singură bucată și asigură o stabilitate foarte bună.

Fiind un model premium, Sony 55XE8577 este echipat cu mai toți conectorii necesari unui televizor actual : 4 porturi HDMI, 3 porturi USB, 2 intrări composit și ieșire audio optică precum și jack pentru căști.

review sony 4k hdr 55xe8577

Imagine

Cel mai important criteriu în alegerea televizorului este calitatea imaginii. Sony 55XE8577 are câteva atuuri mari:

  • Display Triluminos ce asigură o gamă largă de culori deci o imagine mai naturală și mai plăcută
  • Procesor 4K HDR X1 ce lucrează permanent imaginea pentru eliminarea defectelor și îmbunătățirea calității
  • Panou VA de calitate foarte bună
  • Are 100 HZ nativ ce asigură o fluiditate foarte bună a imaginii pe secvențe rapide.

Acest televizor e focusat pe calitatea imaginii. Contrastul este foarte bun, paleta de culori una dintre cele mai bogate iar rata de refrezh nativă e perfectă pentru pasionații de sport sau jocuri.

Sunt și câteva bile negre pe partea de imagine:

  • există acel bleeding ( zone cu lumină neuniforma pe fundal închis) pe margini dar este sesizabil doar pe unele scene unde predomină fondul negru.
  • unghiul de vizualizare ceva mai redus decât la display-urile IPS, dar nu e un impediment atât de mare.

Sunet

Sony a avut mereu un sunet decent sau chiar bun pe televizoare. Asta în comparație cu ceilalți producători. Nu există nimic nou, Sony păstrând același sistem de boxe 2 x 10 W ca și la televizoarele precedente. Sunt active tot felul de tehnologii pe partea de sunet care ar trebui să îmbunătățească calitatea lui dar reușesc într-o mică măsură. Per total – este un televizor ce are un volum puternic și o calitate a sunetului foarte bună. Dacă vreți mai mult va trebui să achiziționați și un sound-bar sau home-cinema.

 

Smart TV

Sony 55XE8577 vine cu Android 7.0. Nu sunt un fan al acestui sistem de operare deoarece încă nu și-a găsit maturitatea pe televizoare. Android oferă aplicațiile cu care ne-am obișnuit pe telefon, comenzi vocale și multe altele. Este plăcut că există.

Din păcate, după cum raportează și cei ce au cumpărat acest televizor, problemele mai vechi au rămas de actualitate. Apar întârzieri în afișarea setărilor, blocaje și lag, sau probleme în browsing. Dacă sunteți fan Android și acceptați că sistemul e departe de a fi perfect atunci acest televizor va fi o alegere ok.

Vezi modele Sony pe eMag

 

Concluzie

La prețul actual pe care îl are în magazinele online, Sony 55XE8577 este un best-deal. Avem un televizor premium de la Sony de diagonală mare, display Triluminos și procesor 4K de vârf precum și panou pe 100 HZ nativ. Totul sub 4500 lei. Desigur, vine și bila neagră pentru modul în care lucrează Android pe un Smart TV. Suntem totuși în 2018. Dar, cântărind atuurile și minusurile acestui televizor 4K Android, balanța indică clar că merită achiziționat de către cei care vor să aibă un televizor de diagonală mare cu o imagine și sunet peste medie.

 

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.