
Samsung Gear S2 Classic, mai aproape de un ceas normal
Samsung au lansat deja cel de-al saselea smartwatch al lor, un model la care au adus si imbunatatiri, dar care rateaza de putin sansa de a fi numit cel mai bun model de pe piata.
Cert este ca firma si, in general, aceasta piata se indreapta in directia care trebuie, dar inca mai este de lucru. Pe de alta parte, Samsung Gear S2 Classic reprezinta o alegere foarte buna pentru pasionatii de gadgeturi, dar si pentru cei care isi doresc un ceas mai modern si deosebit.
In primul rand, trebuie spus ca Samsung incearca, prin acest model, sa se tina aproape de Apple, rivalii care au scos si ei un model, poate cel mai bun de pe piata (cel putin in opinia unor specialisti). In acelasi timp, sud coreenii se asigura si de faptul ca Motorala sau Huawei nu reprezinta pericole prea mari.
Un lucru care a fost schimbat este designul. Acum, Gear S2 seamana din ce in ce mai bine cu un ceas normal, aducand cu sine chiar si posibilitatea de a roti partea superioara a carcasei, exact ca la un model cu cronograf.
Un look clasic
Spre deosebire de S2, care parea mai mult un gadget si mai putin un ceas real, varianta Classic schimba pagina si se apropie cat se poate de mult de look-ul pe care orice pasionat de ceasuri il asteapta de la un model inteligent.
In primul rand, este mai mic si mai usor si diferentele sunt unele vizibile. Totusi, calitatea nu se pierde, asa ca ecranul ramane cu aceeasi rezolutie foarte buna si cu acelasi ecran Super AMOLED care raspunde foarte bine la atingere.
Acestea nu sunt insa singurele schimbari aduse de producatori. S2 classic este primul ceas al firmei care vine cu o carcasa din metal si cu curea din piele. Deja am spus si mai devreme despre partea rotativa a carcasei, deci acest model se apropie pe cat de mult se poate de orice ceas real, chiar si de cele mai de fite dintre ele. Este adevarat, pretul este unul pe masura, dar Samsung Gear S2 este cel putin la fel de util si functionabil precum orice ceas de acelasi pret.
Destul de putine aplicatii, pentru moment
Cred ca, daca i se poate imputa ceva acestui model, acest lucru este numarul redus de aplicatii.
Si aici coreenii inca se incapataneaza sa foloseasca propriul sistem de operare, Tizen, ceea ce inseamna ca astfel reduc posibilitatea de a instala aplicatii multiple, fie ele mai utile pentru unii si mai putin pentru altii. Totusi, se poate spune ca exista si lucruri foarte bune in aceasta privinta.
Fata de predecesorul Gear S, care se putea conecta doar cu telefoanele firmei, acesta are o instalatie pe Google Play care iti va permite sa descarci o mica aplicatie pentru a te conecta cu orice telefon care are cel putin Android 4.4.
Posibilitatile raman astfel extinse si este bine ca se intampla asta. In rest, poti comanda taxiuri de pe Uber si altele, iar producatorii spun ca in curand numarul aplicatiilor se va inmulti, adaugand inclusiv una care iti va permite sa iti deschizi casa sau masina cu un singur gest din mana.
Ce poti face cu S2 Classic
Practic, acesta are toate proprietatile unui smartwatch, Samsung alegand sa schimbe foarte putin de la varianta S2 simplu. Singurul lucru cu adevarat nou este oferit de functiile partii rotative.
Modelul are doua butoane, unul pozitionat in partea dreapta a carcasei (butonul Home, cel care te intoarce pe ecranul de ceas dupa ce ai terminat de vazut ceva), iar celalalt in spate (de pe acest buton poti intra in meniul telefonului).
Nu ar trebui sa uitam nici faptul ca Gear S2 Classic are si o parte rotativa, iar utilitatea acesteia este una chiar foarte inventiva. Practic, prin intermediul ei ai sansa de a umbla prin meniu si totul este foarte intuitiv. Cu o rotire iti poti citi mesajele, cu doua vezi cine te-a sunat si asa mai departe.
Navigarea prin meniul smart devine astfel si mai simpla, chiar foarte intuitiva si satisfacatoare. De asemenea, poti umbla in meniu si intr-un mod clasic, adica folosind ecranul tactil, dar parca asa este mai interesant.
Alte aplicatii iti propun sa urmaresti vremea, sa folosesti aplicatiile pentru sanatate si, chiar daca totul pare sa fie destul de complicat, schema de control cu doua butoane si o parte rotativa este o veste foarte buna si simplifica mult lucrurile.
Alte aspecte de care poti tine cont
Samsung Gear S2 poate sa fie cumparat in trei variante, cu curea neagra, gri sau maro. Acesta are o memorie RAM de 512 MB, procesor de 1 GHz si o capacitate de stocare de 4 GB (suficienta pentru foarte multe aplicatii).
Din pacate, ele inca nu exista, cel putin intr-un numar atat de mare pe cat si-ar dori firma si tocmai de aceea S2 Classic mai are un pic pana sa devina smartwatch-ul perfect.
Nu in ultimul rand, trebuie sa vanim si cu o veste buna si una mai putin buna. Modelul se conecteaza extrem de usor la Wireless si Bluetooth, deci nu apar probleme in a conecta aparatul cu telefonul.
In plus, acesta are tot felul de senzori si ei pot fi de folos candva. Dar exista si lipsuri. Poate cea mai importanta este posibilitatea de a vorbi la ceas.
De asemenea, GPS-ul este mai slabut si, de cele mai multe ori, te poate trimite gresit, asa ca cel mai bine este sa te ghidezi dupa telefon.
Multi dintre cei care isi cumpara un astfel de dispozitiv se intreaba cat ii va tine bateria. Cu o utilizare foarte intensa, aceasta duce spre o zi si jumatate. Daca folosesti mai putin telefonul, atunci vorbim si de doua zile. Iar cum numarul de aplicatii este inca mic, bateria nu ar trebui sa fie o problema.
Asadar, Samsung Gear S2 Classic este un model excelent, dar nu unul revolutionar. S-au mai vazut astfel de modele care arata bine si unele cel putin la fel de performante.
Dar, cum Samsung le-au pus pe toate laolalta si le-a iesit cu acest model, asa se poate intampla si in cazul tau, daca il cumperi.
Sursa : https://www.techradar.com/reviews/wearables/samsung-gear-s2-classic-1303410/review
Lasă un răspuns