O tableta de top de la Sony – Xperia Z3 Compact 8 inch review

Zilele acestea am avut ocazia să descopăr o tabletă de top de la Sony . Este vorba de modelul Xperia Z3 compact , o tabletă care excelează de la design și până la specificații. Până acum ceva vreme nu le dădeam șanse pe acest segment unde Samsung , Apple sau Asus ( și nu numai ) domină de ceva vreme , dar lucrurile se pot schimba.

Sony Xperia Z3 compact - tableta de top

Design și ecran

Este o tabletă de 8 inch extrem de subțire ( doar 6 mm grosime ) și foarte ușoară având doar 270 de grame. Spatele este dintr-un material mat ce asigură o prindere bună iar rama tabletei este metalică . Este ușor și comod de lucrat cu o singură mână și după părerea mea are un design complet ergonomic .

tableta-Xperia-Z3-compact-foto4tableta Sony Xperia Z3 Compact - foto review 2

Sony Xperia Z3 Compact de 8 inch este rezistentă la praf și apă fiind certificată IP65/IP68 dar nu cred că vrea nimeni să testeze acest aspect pe propria tabletă. Conform datelor de la Sony poate rezista până la 1,5 metri adâncime în apă …

La aprinderea tabletei constat că are unul din cele mai luminoase ecrane de pe piață . Culori superbe ,rezoluție de top  și un touch-screen ireproșabil . Sony a folosit aceeași tehnologie patentată Triluminous pentru ecranul tabletei Z3 Compact completată de procesorul de imagine X-Reality . Culorile sunt vii iar contrastul foarte bun pe ecranul IPS cu rezoluție 1920 x 1200 .

tableta-Xperia-Z3-compact-foto3

Ca și concluzie pentru partea de ecran – a devenit peste noapte tableta mea favorită . Cine are ocazia să o testeze va ajunge la aceeași părere .

 

Specificații și performanță

Dacă vorbim de tabletă premium atunci avem și o configurație premium . Sony Xperia Z3 Tablet Compact are un adevărat motor supra-alimentat sub carcasă . Procesorul ales pentru acest model este un SnapDragon 801 Quad-core la 2.5 GHz  completat cu 3 Gb de memorie Ram . Procesorul are un management foarte bun pe fiecare nucleu în parte aducând viteză maximă și stabilitate în rularea oricărui joc sau aplicație , și în același timp o autonomie destul de bună .

Cu această configurație nu cred că exista la ora actuală un joc pentru Android care să îi pună probleme acestei tablete de la Sony . Este perfectă pentru orice utilizator de Android – pentru jocuri , pentru productivitate , pentru multimedia .  

Memoria internă este de 16 Gb dar poate fi mărită ca la orice altă tabletă cu ajutorul unui card micro-Sd.

tableta Sony Xperia Z3 Compact - foto review 4

Conectivitate

Sony Xperia Tablet Z3 Compact vine completă din acest punct de vedere  . Avem modul Gps , Bluetooth , Wi-Fi și NFC .

Pe partea de Wi-Fi suportă noul standard de viteză ac care permite viteze superioare de descărcare și accesare aproape instant a paginilor de Internet . Desigur e nevoie și e un router ce suportă la rândul lui Wi-Fi ac . NFC-ul permite conectarea cu alte dispozitive compatibile și este o funcție utilă pentru unii sau inutilă pentru alții . De exemplu dacă ai un TV Sony cu NFC atunci atingi telecomanda de spatele tabletei și ceea ce vezi pe ecranul tabletei vei vedea instant și pe televizor .

Dacă vrei să știi ce e cu NFC-ul acesta citește aici .

Tableta vine în doua versiuni – una cu Wi-Fi și 4G LTE   și o versiune Wi-fi fără 4G – cea pe care am testat-o .

Camera foto

Tableta Sony Xperia Z3 Compact are o cameră frontală de 2,2 Mp  și cea de pe spate de 8.1 mega pixeli .

Camera principală este foarte bună dacă ne raportăm la alte tablete . Fotografiile realizate sunt decente , culorile naturale și softul camerei permite detecția feței ,HDR și fotografiere panoramică .

Camera frontală este slabă din păcate și chiar în condiții bune are un zgomot de imagine foarte mare și alte efecte supărătoare.

Sunetul stereo este decent .

Nu excelează pe frecvențe joase dar mediile și înaltele se aud foarte bine .

Autonomie

Tableta are o autonomie foarte bună atât pe hârtie cât și în realitate . Sony Xperia Z3 Compact de 8 inch ar trebui să reziste undeva la 900 de ore în stand-by . În condiții de utilizare de zi cu zi tableta rezistă undeva la 9 ore și 45 minute conform testelor celor de la PhoneArena . Este o autonomie foarte bună comparată cu alte tablete de top .

Altele

Tableta vine cu Android 4.4.2 instalat dar sunt sigur că va primi și noul Android 5.0 . Sunt preinstalate aplicații interesante ca Sony Walkman sau PS4 remote . Vorbind de PS4 , tableta vine cu o funcție tare de tot –  dacă deții consola de jocuri poți conecta tableta la controller și te poți juca direct pe ecranul tabletei . Mobilitate pentru gaming nu ?

 joaca jocuri de ps4 pe tableta cu Android

 

 

 

Concluzie

Cum am spus și la început –  a devenit tableta mea preferată . Ecranul este uimitor , specificațiile sunt de invidiat iar aspectul tabletei este gândit să fie combinația perfectă între design și ergonomie .

Minusuri are dar nu multe . Sper să nu apară probleme raportate în timp de cumpărători privitoare la rezistența la apă sau alte probleme .

 

Unul din minusuri ar putea fi prețul acestei tablete  . Vorbim de un produs de top ce poartă logo-ul Sony așa că tableta costă undeva la 1500 de lei ( varianta fără 4G ) adică aproape cât iPad Air de 10.1 inch .

Dacă aveți un buget consistent pentru achiziția unei tablete de vârf vă recomand să o testați – unii nu or să fie impresionați așa tare dar pentru unii sunt sigur că o să merite fiecare bănuț .

  • Display - touch screen - 100
  • Ergonomie - design - 100
  • Performanta - functii - 100
  • Autonomie - 100
  • Pret - 70
User Rating: 5.0 (1 votes)
Sending

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.