Smart TV Led Sony KDL42W706 – un televizor pentru 2014

In magazine au aparut noile televizoare din gama pe anul acesta a producatorului japonez Sony . Noile modele de televizoare pentru 2014 nu aduc schimbari majore ci doar o redefinire a designului , o imagine ceva mai buna iar cea mai importanta îmbunătățire vine pe partea de Smart tv.

Gama 2014  aduce  usoare ameliorări ale calității imaginii , o suita complexa de aplicații pentru Internet , si o îmbunătățire a vitezei de reactive a televizorului atât la pornire cat si la încărcarea in platforma SEN datorita folosirii in premiera a unor module separate pentru fiecare funcție a televizorului .

poza cu Sony KDL42W706

Practic un modul se ocupa de pornirea televizorului ,in timp ce un altul rulează in fundal pregătind de rularea platforma Smart Tv  . Astfel se elimina timpii lungi de așteptare de la pornirea televizorului si pana la încărcarea meniului si a aplicațiilor care nu erau deloc pe placul nostru , al utilizatorilor de Smart Tv .

Astăzi vom prezenta modelul Smart Tv Led Sony 42W706 pe care am avut ocazia sa il vedem in  magazinele de profil   .

Ca si aspect  acest televizor  este asemănător cu seria W6xx de anul trecut . Avem același stand elegant  ce se poate transforma si in suport de perete , si o carcasa eleganta si subtire  datorita mutării componentelor in partea de jos a televizorului . Rama ce înconjoară ecranul este foarte ingusta iar pentru o nota aparte designerii de la Sony au ales pentru KDL42W706 un material si culoare asemănătoare cu aluminiul .

Conexiuni

Smart tv-ul Sony KDL42W706 vine cu 4 conexiuni HDMI , 2 porturi USB ( din care unul pentru HDD ) , mufa component si chiar una scart . Practic s-au mai introdus 2 conexiuni HDMI pentru pasionatii gadgeturilor conectate la Smart Tv.  Nici nu cred ca ar fi nevoie de mai multe , pana la urma cate aparate poți conecta la un televizor ?

Pentru Internet avem conexiune Wi-Fi integrata cat si un port LAN pentru cei nu au renunțat încă la cabluri . Nu lipsește NFC ce a fost îmbunătățit anul acesta conexiunea realizând-se mult mai rapid cu un dispozitiv compatibil . Cu ajutorul acestei tehnologii  putem reda un videoclip sau afisa o fotografie pe ecranul televizorului atingand smartphone-ul compatibil de telecomanda . Simplu nu ?

Tot pentru redarea de la distanta a conținutului de pe smartphone sau tablete direct pe ecranul televizorului avem disponibila functia Screen Mirroring . Am scris aici si un tutorial despre folosirea acestei metode de redare a clipurilor sau imaginilor , sau chiar rularea jocurilor de pe smartphone direct pe televizor . Sony 42W706 este compatibil si cu cablurile MHL .

Imagine

Smart Tv-ul Sony 42W706 folosește pentru prelucrarea imaginii , același procesor X-Reality PRO îndelung promovat de producător pe televizoarele sale .

Am testat noul model din 2014 alături de un televizor de anul trecut si anume 42W650 (un smart tv echilibrat lansat in 2013 ) . Am încercat mai multe materiale video , sa vedem daca sunt diferențe sesizabile ale panoului folosit anul acesta .

După câteva ore de vizionare  am remarcat ca avem un contrast îmbunătățit si nuanțe mai apropiate de ceea ce vedem in realitate . Negrul ( sau mai bine zis culoarea neagra ) este vizibil îmbunătățit , lucru remarcat si pe imaginile foarte luminoase cat si pe cele mai întunecate .

fotografie pe televizorul Sony 42W706

Fetele oamenilor se vad ceva mai natural , tonurile pielii fiind redate într-o paleta mai mare de nuanțe . Știm cu toții ca majoritatea televizoarelor au probleme in redarea fidela a culorilor pielii indiferent daca vorbim de cablu TV sau o sursa mai calitativa cum ar fi un disc Blu-ray .

După ajustarea negrului si a culorilor pentru un contrast mai bun , am remarcat ca albul nu este redat atât de grozav având o tenta gălbuie ( cu setarea Cinema ) iar uneori spre roz in modul Dinamic ( am rulat un material ce prezenta un munte îmbrăcat in zăpadă , deci un nivel de alb foarte mare ) . Per total iamgine este satisfacatoare pe semnal HD , nu am avut din pacate posibilitatea testarii si pe un semnal clasic SD .

Pentru fluidizarea imaginii si reducerea sacadării sau tremurului avem procesare la 200 Hz ( nu reali bineînțeles ) a imaginii . Se observa îmbunătățiri pe unele imagini rapide sau la miscarea in cadre largi , dar si unele defecte amplificate pe altele . Trebuie sa găsim setările corecte si asta presupune puțin studio si munca in fata televizorului .

Ca si concluzie referitor la imagine :

Nu va așteptați la o revelație . Daca ar fi sa estimez pot spune ca s-a făcut un progres de 10 – 15 % pe calitatea imaginii pe acest model de televizor Sony din 2014 .

Smart Tv  si sute de aplicații disponibile 

Pot spune ca îmi place cum progresează Sony cu SmartTv-urile sale . Dupa ce amapăsat pe butonul SEN ( Sony Entertainment Network ) a durat câteva secunde pana sa mi se afișeze pagina principala a platformei de aplicații . 

In stânga ecranului avem aplicațiile cele mai folosite  într-o fereastra mai îngusta , iar in dreapta ocupând majoritatea ecranului putem începe sa instalam aplicațiile preferate .

După cum vedeți in imaginile de mai jos avem aplicații pentru toate gusturile  : vizionare filme si trailere online , jocuri de inteligenta sau de societate direct pe Smart Tv, canale de televiziune online, reviste si multe altele .  Producătorul a încercat sa acopere toate gusturile si sa nu rateze nici un posibil utilizator . Sunt aplicații pentru copii , tineri , adulți si bunici .

aplicatii pe smart tv sony w706

Viteza de rulare a aplicatiilor pe Smart Tv-ul 42W706 a fost si ea îmbunătățita considerabil iar blocajele apar mai rar . Desigur au fost necesare câteva update-uri pentru ca la prima rulare a unei aplicații am rămas cu un frumos ecran negru ce nu a dispărut pana nu am resetat televizorul decuplând-l de la rețeaua electrica . După actualizarea softului nu au mai fost probleme de genul si am continuat sa testez cateva jocuri pe Sony 42W706.

joc pe Sony 42w706

Aștept totuși momentul când producătorii vor revoluționa smart-tv-ul ( orice brand nu numai Sony ) si ii vor implementa componente si un software cu adevărat eficiente si rapide  cum sunt prezente pana si pe cele mai ieftine smartphone-uri sau tablete . 

Daca e sa spunem adevărul o tableta ieftina conectata la un televizor va rula de câteva ori mai rapid orice aplicație . Nu mai spunem ca avem si Android ce permite mult mai multe decât pseudo sistemele de operare de pe Smart Tv –uri .

Cat de greu ( a se citi costisitor ) poate fi sa folosești hardware-ul unei tablete sau telefon ieftin pe un Smart Tv ? Sunt sigur ca asta așteaptă toata lumea ..

Media -player USB pe Sony in 2014

Acest model reda cam orice format popular de filme de pe o memorie USB sau un hard-disk extern . Este compatibil cu MKV, DivX , MP4 , AVCHD , MOV si multe alte formate . Pe unele le reda mai bine pe altele nu . Nu stie 100 % orice subtitrare dar reda  1080p la 30 de cadre pe secunda ceea ce zic eu este un beneficiu major. Clipurile filmate cu camera video personala arata bine pe ecran , chair mai bine decat pe un Lg sau Samsung pe formatele mentionate .

Am vorbit destul despre Sony KDL 42W706 . Nu ne-a dat pe spate dar nu vorbim de un model gândit pentru așa ceva . Este un Smart Tv de clasa medie , cu  un preț decent daca ne raportam la ceea ce primim in schimb  .

 

Ne place ca : are  o imagine mai buna fata de seria anterioara  iar ca Smart Tv are suita de aplicații pentru toate gusturile iar viteza de încărcare si rulare este decenta .

Nu ne place ca : nu a evoluat suficient de mult pe calitatea imaginii care rămâne pana la urma funcția de baza a unui televizor . Rămâne sa vedem cu ce model li va contracara  concurenta ( Samsung , Lg si ceilalți ) .

 

Share daca iti place

Comments

 1. Din „sutele de aplicatii ” cum pot intra pe Google????
  Am un W815 si de doua zile ma tot chinui si nu reusesc. Poate ma puteti ajuta.Multumesc

  • Salut.
   Acel site este detinut tot de noi si o parte din articole le traduc si postez acolo . Majoritatea articolelor sunt pe ambele site-uri ( versiunea Ro si EN ) – despregadget.com si thegadgetpill.com

   Nu toti romanii sunt la fel , o zi placuta.

  • Site-ul thegadgetpill.com este detinut tot de catre noi, o parte din articole sunt publicate pe ambele bloguri. Se poate vedea folosirea imaginilor, autorii si detinatorul numelor de domeniu.
   Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.