Microsoft lanseaza un nou sistem de operare – Windows 10

Microsoft a anunțat în cadrul unui eveniment că urmează să lanseze Windows 10 un sistem de operare menit să unească toate platformele de la desktop și până la smartphone. Se sare astfel peste un posibil Windows 9 , iar acest pas arată determinarea celor de la Microsoft de a realiza un OS complet nou , compatibil cu orice dispozitiv și personalizabil pe gustul oricărui utilizator.

Ce se poate spune despre Windows 10 ?

Interfața și ecranul de start vor fi schimbate în bine. Noul Start se va potrivi oricărui dispozitiv , cu dalele cele mai importante împinse în față , cu un acces rapid la cele mai folosite aplicații și cu un mod mai rapid de comutare a aplicațiilor din modul desktop în cel de touch –screen ( tabletă, convertibil ,etc) . O veste bună – se va reveni la vechiul meniu din butonul Start ( cum eram obișnuiți la vechile versiuni de Windows 7 și XP ) pentru că acest aspect a fost cerut insistent de zecile de mii de utilizatori.

Butonul de Start la Windows 10

Noul Windows 10

Pe partea de aplicații Microsoft nu a venit cu un răspuns clar . Ce este important : o aplicație cumpărată din Store va putea fi folosită pe orice dispozitiv cu Windows 10 fie el desktop, smartphone sau tabletă .

Va fi o misiune grea pentru dezvoltatorii de aplicații dar acest pas ( compatibilitate perfectă între ecrane și rezoluții diferite ) trebuia făcut pentru a avea un ssitem de operare pentru secolul 21 .

Tot pe partea de productivitate mai vin și alte vești bune . Windows 10 va suporta modul  multi-desktop permițând mai multe zone de lucru. De exemplu pe o pagină desktop putem lucra în Word, pe altă pagină desktop putem avea mail-ul și ferestrele browserului, și tot așa .

În bara de Start va fi integrat și un buton de vizualizare activități la apăsarea căruia o să vedeți fișierele deschise, ferestrele și desktopurile multiple pe care lucrați .

Desigur vorbim de un sistem de operare modern așa că Windows 10 va avea nevoie de resurse destul de bune pentru a putea rula la performanțe maxime . Așa că dacă computerul vostru este prea vechi nu vă mai gândiți la Windows 10 . Un upgrade ar fi mai mult decât binevenit .

Prețul nu este încă cunoscut și nici condițiile în care se va putea face un upgrade de la Windows 7 sau 8 la noul Windows 10 . Data de lansare este estimată pentru jumătatea anului 2015 așa că mai avem de așteptat puțin până să rulăm noul sistem de operare pe dispozitivele noastre .
Daca vrei sa descarci gratuit Windows 10 – in versiunea Technical preview ( este o versiune de test , ce are bug-uri si nu prezinta o siguranta absoluta asa ca riscati doar daca nu aveti date sau programe pe care sa le puteti pierde ) inscrieti-va in programul Windows Insider   si de acolo puteti descarca fisierele necesare pentru instalare . Puteti reveni cu pareri despre acest nou sistem de operare .

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.