HERE Maps – navigatie premium gratuita pentru Android

Majoritatea smartphone-urilor Nokia rulează o versiune de HERE Maps cu hărți disponibile gratuit ceea ce a făcut din această aplicație una dintre cele mai populare pentru platforma Windows Phone . 

Ducând lucrurile mai departe , de ceva vreme s-a lansat și versiunea pentru Android a softului de navigație HERE Maps .

Deși este în versiune beta de ceva vreme are 2 atuuri extrem de importante :  softul și hărțile sunt gratuite iar navigarea poate fi folosită și offline prin descărcarea unui număr nelimitat de hărți ( chiar și un continent dacă avem spațiul necesar pe telefon ) .

Aplicatie navigatie premium HERE Maps pentru Android

Interfață

Aplicația are o interfață simplă și intuitivă . Harta este vizibilă pe tot ecranul la fel ca la Google Maps și avem 3 moduri de afișare : satelit , transport și trafic . Schimbarea modurilor de afișare se face dintr-un buton mic aflat în colțul ecranului .

Meniul principal este poziționat stânga sus fără a afecta vizualizarea datelor de pe hartă . Din meniu putem extrem de simplu sa folosim Drive pentru a calcula un traseu și a primi indicații vizuale și vocale , să descărcăm hărți , să vizualizăm ce avem deja descărcat sau să configurăm setările aplicației .

meniu principal HERE Maps pentru Androidruta creata cu HERE Maps pentru Android

 

Dacă vrem putem să ne folosim și de un cont personal și putem apoi personaliza HERE Maps adăugând sau salvând colecții ale locațiilor preferate .

Putem explora harta , vedea locații sau putem introduce ceea ce căutăm direct în bara de căutare din partea superioară a ecranului . Alegând unul din rezultate vom obține indicații privind traseul de urmat . E interesant că ni se oferă toate rutele alternative pe ecran pentru a o selecta pe cea optimă și de asemenea că putem alege pentru fiecare rută modul de calcul : autoturism , transport public sau pieton .

În meniu de navigare ( ce se poate accesa și apăsând Drive în Meniu ) informațiile disponibile sunt aranjate bine pe ecran .

Modul 2D – 3D se schimbă foarte ușor prin simpla atingere a ecranului , foarte util pentru ecrane mai mici unde nu am putea accesa o astfel de opțiune în timp ce conducem . Aplicația de navigare HERE Maps a fost foarte bine gândită din acest punct de vedere .

Prin glisarea benzii de informații în sus avem acces la opțiuni suplimentare extrem de interesante : putem vedea rutele alternative din nou sau putem înlocui informațiile afișate despre rută cu altele : de exemplu în loc de ora la care ajungem la destinație putem alege să vedem distanța rămasă sau întârzierile din trafic .

Crearea traseelor și navigare

Alegerea destinațiilor se face inteligent folosind un singur câmp de căutare unde putem introduce denumiri de orașe , străzi și chiar puncte de interes . Algoritmul de căutare este bine pus la punct afișând rezultate concludente și începând cu cele mai apropiate de locația noastră . 

setari HERE Maps pentru Android

Rutele generate sunt bine gândite și intuitive folosind ultimele date din teren . Hărțile HERE (Navteq ) sunt folosite de mulți producători de top ca Garmin , NNG ( iGO ) sau Sygic . Folosind astfel de date , aplicația HERE Maps generează trasee optime adaptate și condițiilor din trafic unde există astfel de date .

Descarca HERE Maps de pe Google Play !

 

Concluzie

Avem de a face cu un concurent serios pentru majoritatea aplicațiilor de navigație pentru Android , fie ele gratuite sau plătite . Un concurent serios chiar și pentru Google Maps .

Pentru că traseele create sunt la fel de bune  ca cele pe care le calculează aplicații plătite ca Sygic sau Navigon ( ce folosesc aceleași hărți  )  .

Sunt și minusuri destule. Nu avem foarte multe opțiuni pentru personalizarea unui traseu cum ar fi adăugarea mai multor puncte intermediare . Nu avem nici modul de navigare camion cu toate că hărțile HERE au înglobate aceste restricții pentru vehicule mari .

Desigur sunt și lucruri de îmbunătățit dar vorbim de o versiune beta care este extrem de stabilă și folositoare , vom vedea în viitor ce opțiuni vor mai fi introduse și cât va costa aplicația finală .

Share daca iti place

Comments

  1. ce mi se pare ciudat este ca pe cand igo maps te duceau de la Pascani la Iasi pe drumul corect , pe asfalt, hartile igo maps te ghideaza prin fundaturi aiurea, chipurile drumul fiind cel mai scurt si ok. O aiureala. Idem si aplicatiile here drive de pe mobil Exact aiurea, pe un drum foarte scurt si usor de ales!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.