Mai cumparam televizoare 3D ? Ieftine ?

Mai cumpărăm televizoare 3D ?

Deși la un moment dat televizoarele 3D erau în vogă, în ultimii doi ani piața acestor modele a suferit un declin major. Pe de o parte nu prea au existat surse oficiale de materiale video 3D, iar pe de altă parte au început să dispară din gama producătorilor de televizoare.

televizoare 3d in 2016

Ce televizor 3D ar trebui să cumpărăm ? Mai există televizoare 3D ieftine ?

Mă uitam la televizoarele 3D din 2015, practic există un procentaj foarte mic din toată gama care să aibă această opțiune. În general doar modele de vârf, ce sunt mai inaccesibile cumpărătorilor cu un buget mediu.

La Samsung , doar modele de la JU7500 în sus mai au această opțiune. Vorbim de Smart Tv-uri curbate , cu multiple opțiuni premium care au un preț foarte mare. Și bineînțeles vorbim de televizoare curbate. Astfel cine dorește un televizor 3D va trebui să cumpere un televizor foarte scump de la producător.

Philips a mers și el cu 3D ca opțiune doar pe serii superioare cu Android, dar a lăsat totuși și un model cu un preț decent care să beneficieze de această caracteristică. E vorba de seria PFH6510 cu toate diagonalele sale.

Sony a urmat aceeași cale , și pe lângă modelele foarte scumpe a păstrat 3D pe seria W808 care este accesibilă la un preț decent. Este o serie destul de capabilă cu Android ca sistem de operare pe partea de Smart tv.

Lg a fost mai deschis, și folosind 3D pasiv are o gamă mai accesibilă când vine vorba de ecrane ce redau tridimensional. Modele ca 42LF652 au un preț foarte bun ( 2100-2300 lei) , ceea ce le face cele mai accesibil televizoare 3D pentru cei ce vor această opțiune.

Panasonic nu are o căutare atât de mare, dar dacă căutăm un televizor 3D la un preț rezonabil avem de unde alege fără a face rabat la calitate. Modelul 40CX700E a scăzut și pe la 2800 de lei în ofertele magazinelor.

Pentru 2016 probabil tendința va fi aceeași – de reducere a numărului de modele ce au această opțiune. Televizoarele 3D nu au avut efectul de piață dorit, iar majoritatea au preferat în final să meargă la cinema pentru o vizionare de excepție.

Există totuși interes pentru această categorie. Diagonalele mari nu îi mai sperie pe cumpărători și vizionarea unui film 3D acasă pe canapea ar putea fi un mod ideal de petrecere a unei seri in familie.

Probabil va fi dificil pentru ei, și vor trebui să aibă un buget mult mai mare față de alți ani. Sunt sigur că va continua această tendință, de a avea opțiunea 3D doar pe televizoarele din gamele de vârf care uneori sunt mult prea scumpe pentru clientul mediu. Dar ca întotdeauna piața dictează și nu avem ce face.

Vom avea 3D doar la pachet cu 4K, curbat sau chiar 8K dacă e cazul.

 

Share daca iti place

Comments

  1. Din puntul meu de vedere pentru a te bucura total de experienta 3D iti trebuie un TV cu un ecran asemanator celui de la cinema. In plus, poate fi obositor sa porti ochelarii 3D de fiecare data cand vrei sa vezi un film. Personal, as prefera un TV cu un ecran mare si un display de culori frumos calibrate, fara prea multe gadget-uri de prisos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.