LG UHD 55UH7707 review

Modelul din titlu face parte din gama superioară de televizoare 2016 ale producătorului coreean. Este un televizor 4K cu design nou și caracteristici destul de bune atât pe imagine cât și pe Smart TV.

Design

Obișnuiți cu modelele de anul trecut, LG 55UH7707 păstrează unele elemente de design din 2015. Standul este redesenat, fiind dintr-o singură bucată curbată cu aspect metalic. Rama televizorului păstrează același stil metalic iar privit din lateral avem un model foarte subțire comparat cu ce vedeam anul trecut.

lg 55uh7707 4k 2016 pret si review

Conexiuni

55UH7707 are toți conectorii de care ai putea avea vreodată nevoie și chiar un surplus. Să o luăm pe rând : 3 USB 2.0, un USB 3.0 , RGB, ieșire audio optică, ieșire component, slot CI+, 3 HDMI, LAN și Wireless built-in.

Imagine

Acest model vine cu display UHD 4K de bună calitate. Imaginile sunt clare și contrastul este excelent indiferent că vorbim de filme BluRay, fișiere MKV sau semnal tv digital.

Nivelul de negru este ok desi nu excelează. În condiții de iluminare scăzută se observă mici zone luminoase ce pot diminua negrul de pe ecran alterându-l spre gri. Este o problemă data de local dimming ce poate fi ajustată prin scăderea luminozității.

Deși vorbim deun model HDR , paleta de culori este relative mai bogată iar alte modele îl depășesc în performanțe. De asemenea luminozitatea maximă a ecranului este mai scăzută decât a modelelor rivale de la Samsung sau Sony.

Vorbind de 4K, principal îmbunătățire este un upscaling mult mai efficient de la HD sau Full HD. Imaginile sunt curate iar detaliile prelucrate artificial pentru ecran UHD sunt afișate corect.

Nota pentru imagine este undeva la 7-8 dacă îl comparăm cu alte modele 2016.

Smart Tv

LG 55UH7707 vine cu upgrade-ul Web OS 3.0 . Acest system de operare s-a impus odată cu versiunea 2.0 ca stabilitate și viteză de rulare. Web OS 3.0 are aceleași atuuri. Meniurile sunt fluente și navigarea este foarte facilă. Aplicațiile se încarcă rapid la fel ca și paginile deschise în browser. Web OS are o bază de aplicații foarte dezvoltată de la jocuri și până la Amazon Video. Doar Samsung cu Tizen poate fi un rival pe măsură când vorbim de Smart Tv.

Pentru controlul interfeței de Smart Tv, televizorul vine echipat cu o versiune updatată a MagicRemote cu care putem controla orice aplicație sau joc. Desigur putem opta și pentru o tastatură separate pentru un input mai facil al textului.

Sunet

Lg vine cu modificări și la partea de sunet. Deși majoritatea producătorilor nu se focusează pe acest aspect, LG 55UH7700 / UH7707 vine cu un system de sunet de la Harman Kardon 2 x 10 W. Acum faptul că poartă numele Harman aduce un plus de calitate în audiție dar nu vorbim de ceva premium. Volumul maxim este mai scăzut decât la televizoare similare de la Sony și apar ceva distorisiuni pe frecvențele joase.

  • Design
  • Imagine
  • Sunet
  • Smart Tv
4

Concluzie

Este un televizor reușit cu un raport preț- calitate bun. Deși nu duce la superlativ imaginea ( desi este SUHD și HDR) este suficient de calitativ pentru mnoi. Nu am menționat mai sus, dar este un televizor 4K perfect pentru gameri reușind un inputlag de doar 33,9 secunde. Pentru cei interesați în special de Smart Tv, este alegerea perfectă ca stabilitate, viteză și aplicații.

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.