Lg 55UF675V – un 4K UHD entry pentru 2015

Au început să apară gamele noi de televizoare UltraHd 4k pentru 2015. Astăzi vorbim despre modelul LG 55UF675V care este disponibil deja în magazine. Este un televizor 4K din gama entry a producătorului, ceea ce înseamnă ca are ca atuuri doar diagonala foarte mare de 139 centimetri și rezoluția 4K.

Model 4k de la Lg - 55UF675V

Design

Piciorul lui Lg 55UF675V este schimbat, acesta fiind redesenat în 2015 față de modelele anului trecut. Se montează asamblând 3 componente și are un design ceva mai elegant, în unghi. Televizorul are o formă clasică, de fapt un dreptunghi conturat în partea de jos cu fantele de direcționare a sunetului din difuzoare către utilizator.

Lg a renunțat la proeminența inferioară unde era încastrat logo-ul brandului. Este un model relativ subțire, iar spatele carcasei este dintr-un plastic lucios ce sigur se va zgâria ușor.

foto difuzoare Lg 55UF675V

Conexiuni

Aici am fost dezamăgiți chiar dacă e un model din gama entry. Acest UltraHd de la Lg are 2 Hdmi-uri pe spate, și niciunul pe lateral.

Pe lângă faptul că sunt doar două, lipsa conexiunii laterale face ca montarea lui cât mai lipit de perete să fie imposibilă așa că atenție la ce suport de perete cumpărați.

Pe lateral acest model are doar slotul de card CI+ și o singură conexiune Usb. Regăsim în schimb o mufă Scart pe partea din spate, căreia eu nu îi înțeleg rostul la un televizor 4K din 2015. Nu lipsește mufa optic pentru sunet, era chiar jenant.

conexiuni Lg 55UF675

Imagine

Calitatea imaginii este una mediocră, asta ca părere personală. L-am așezat pentru comparație lângă un model similar de anul trecut – Smart Tv-ul 55UB820V tot de la Lg.

După vizionare unor clipuri, se pare că modelul de anul trecut este net superior. Lg 55UF675 nu stă bine la contrast și nici la nuanțele de alb sau profunzimea nivelului de negru. Albul are o tentă ușor gălbuie, și necesită reglaje fine pentru a fi mulțumiți cât de cât.

Tonurile de culoare sunt limitate, observând acest aspect pe culoarea albastră sau roșu. Dacă culoarea este setată pe tonuri calde se observă o ușoară îmbunătățire a imaginii, imaginile par mult mai naturale și plăcute vizual din punct de vedere al nuanțelor.

Contrastul nu este nici el un punct forte. Detaliile se observă greu când avem obiecte în culori închise pe ecran, iar negrul e lipsit de profunzime. Se vede că nu s-a folosit unul din cele mai grozave panouri. Însă e posibil ca unele dintre aceste neajunsuri pe imagine să fie greu observabile din sufrageria de acasă.

Funcția de uspcaling pe care o are acest model ajută doar intr-o mică măsură la o experiență mai bună de vizionare. Dacă filmul sau emisiunea sunt de calitate SD, nu se observă o diferență majoră prin scalarea imaginii la Ultra Hd. Până la urmă, un procesor digital slăbuț nu poate face minuni.

Sunetul este chiar ok, difuzoarele poziționate frontal reușind să redea decent atât melodii cât și efectele sonore din filme.

Ca și consum, Lg 55UF675 se încadrează doar în clasa A de eficiență ceea ce nu e neapărat foarte bine. Ne așteptam ca anul acesta, majoritatea televizoarelor să aibă un consum cu mult mai redus față de anii anteriori.

Lg 55UF675V in cutie

Concluzie

Desigur acesta nu este un model reprezentativ pentru brandul Lg. Este un televizor cu rezoluție Ultra HD de diagonală foarte mare și cam atât.  Dacă materialele 4K vor deveni un standard obișnuit, atunci Lg 55UF675 ar putea fi o achiziție interesantă.

Totuși, ca părere personală, acest model de televizor 4k are un preț mult prea mare  raportat la ceea ce oferă. În aceeași bani, putem achiziționa modele mai performante din 2014, atât din punct de vedere al calității imaginii cât și a opțiunilor. Poate doar scăderea prețului într-un procentaj semnificativ ar ajuta acest model să devină un succes de piață.

  • Imagine - 68
  • Sunet - 75
  • Conexiuni - 50
  • Pret - 50
User Rating: 3.5 (4 votes)
Sending
Share daca iti place

Comments

  1. Salutare Ionut!

    Te rog frumos,daca poti sa imi recomanzi un televizor 4 K UHD adevarat dtpdv,mentionez ca detin un tv lg 3 d full hd cu bara de sunet lg blu- ray si sunt multumit dar as fi fost mult mai multumit daca diagonala era mai mare de 107 cm.Multumesc si te astept cu recomandarile pertinente.Chao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.