LG 42LA640 – cinema 3D si internet la un pret rezonabil

Seria 6 de SmartTv-uri de la LG se bucura de o popularitate foarte buna anul acesta. Designul specific si caracteristicile smart si 3D foarte bune le regasim pe majoritatea modelelor seriei de la L620 pana la L691.

la 42la640 design

Astazi vom vorbi despre modelul Lg 42LA640 un televizor pe care am avut ocazia sa il testam de curand. Vorbind de design, rama este putin mai groasa fata de modelele superioare ale seriei. Forma standului este aceeasi cu care ne-a obisnuit Lg anul acesta ( care ori iti place ori iti displace , fara cale de mijloc )  iar culoarea aleasa este negru, dar exista si variatia LG 42LA641 pe nuanta argintiu.

Ca si conectica avem 3 porturi USB din care unul asigura functionarea fara probleme a unui harddisk extern. De asemenea avem 3 conexiuni Hdmi suficiente zicem noi, si chiar o mufa pentru antena satelit ,  Lg LA640 avand integrat pe langa DVB-C si un tuner satelit DVB-S ce permite receptia canalelor Hd si nu numai prin simpla conectare a unei antene satelit la tv.

la la640 conectori

 

Sa vorbim putin despre calitatea imaginii pe Lg LA 640.

Contrastul si luminozitatea sunt destul de bune iar imaginile rapide sunt redate fluid cu ajutorul celor 200 MCi – similar cu 200 Cmr oferiti de Samsung . Am rulat cateva evenimente sportive si imaginile sunt redate cursiv , fara a avea aceea senzatie de derulare rapida .

Totusi sunt unele probleme pe reproducerea culorilor . Tonurile de albastru trebuiesc ajustate manual , deoarece sunt foarte intense si afecteaza chiar zonele cu alb..Nivelul de negru este bun , insa luminozitatea ecranului este mai redusa fata de modele rivale ca F6400 de la Samsung sau Sony 42W650.

la 42la640 vs samsung 40f7000

Ce putem spune despre 3D cinema pe acest model ?

 LG LA640 ofera aceeasi tehnologie cu care ne-a obisnuit in ultimii ani . In pachet avem inclusi ochelarii 3D pasivi pregatiti sa ne ofere o experienta cinematografica in sufrageria proprie . Cu MCI ( rata de imagine rapida ) activat am urmarit cateva material 3D .

Adancimea si efectele sunt profunde si unghiurile de vizualizare nu mai sunt o problema pentru noul model . Desi tehnologia folosita de LG nu permite redarea full-HD a materialelor 3D , nu am simtit acest inconvenient nici din distante foarte mici ( sub 1 metru ) . Conversia 2D- 3D nu face minuni ,dar poate fi interesanta la vizionarea unor filme ce au scene de actiune foarte bune . Cu ochelari achizitionati separat avem inclusa si optiunea Dual-play ce permite in cazulanumitor jocuri rulate de pe console ca fiecare jucator sa aiba o perspectiva complete a ecranului . Sigur fanii jocurilor la dublu vor fi incantati.

 

Un smart tv imbunatatit 

Dupa cum spune titlul , LG a facut eforturi sa ofere pe smart-tv-urile sale o suita de aplicatii populare si care sa ruleze rapid la orice accesare.

LG 42LA640 nu face exceptie . Procesorul Dual-core era necesar pentru aplicatii ca Deezer sau Facebook ce vin instalate din fabrica . In imaginea de mai jos puteti vedea pachetul de aplicatii oferit standard , dar clar putem instala alte cateva zeci de aplicatii in functie de preferintele fiecaruia .

aplicatii smart tv pe lg 42la640

 

Rularea aplicatiilor este satisfacatoare , nu avem timpi mari de asteptare iar browserul incarca rapid chiar si pagini mai complexe incarcate cu multe elemente media . Comparat cu Smart Hub de la Samsung putem spune ca nu sunt diferente vizibile ca viteza ,doar ca aplicatiile preinstalate au fost alese mai pe gustul nostru .

Playerul multimedia si live tv ( ce include instalare emisiunilor pe un hard-drive extern ) sunt disponibile pe acest tv.

Daca tot vorbim de media-player ,Lg a cumparat licenta DTS ,deci 42LA640 va rula de pe o memorie externa  orice fisier video de la AVI ,DivX ,MKV sau MP4 fara a avea probleme pe parte video sau audio .

S-a blocat insa la rularea unui fiser VOB si a necesitat restartarea tv-ului .Acelasi film rulat pe un Samsung F6400 nu a facut probleme , deci inca mai avem de lucru .

Per total vorbim de un raport pret-calitate foarte bun . Avand aceleasi optiuni ca si un Samsung 40F6400 , LG-ul vine la un pret mai bun raportat la caracteristici .

 

Desi imaginea nu te da pe spate , este acceptabila pentru majoritatea utilizatorilor .

design lg 42la640

 

Insistand putin pe reglaje sunt sigur ca puteti obtine detalii si culori pe gustul vostru .

Partea de smart tv a fost gandita mai bine din punct de vedere al vitezei si aplicatiilor preinstalate iar imaginile 3D rulate pe acest televizor iti ofera acelasi feeling ca o seara la cinema .

Daca sunteti mai pretentiosi puteti opta pentru modelele superioare LA660 sau LA691 ce vin cu plusuri pe partea de imagine si cu celebra telecomanda Magic remote – unul din cele mai inovatoarea gadget-uri pentru tv-uri .

 

 

Share daca iti place

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.