Laptop suficient de ieftin pentru gaming – Asus ROG G551JW

Pentru cei ce caută un laptop bun pentru jocuri, dar să aibă totuși un preț decent, prezentăm mai jos modelul Asus ROG G551JW-CN319D. Este un laptop interesant, puternic ca și configurație și cu multe alte atuuri.

Design și ergonomie

Cu o diagonală de 15,6 inch , acest laptop pare unul obișnuit la prima vedere. Totuși carcasa ușor mai groasă dar cu un design plăcut ochiului, indică faptul că vorbim de un notebook mai interesant.

Culoarea aleasă este un grafit închis ce contrastează foarte bine cu logo-ul iluminat de pe spate specific gamei ROG ( Republic of Gamers).

asus-rog-1

La fel , tastatura este iluminată cu leduri roșii , evidențiind aspectul agresiv al acestui model. Display-ul este mat ( anti reflex) și are rezoluția Full HD 1920 x 1080.Carcasa este bine închegată , cu balamale rezistente și per ansamblu se cunoaște ca nu e atât de fragil ca un laptop obișnuit. Greutatea este ceva mai mare, dar vorbim de un laptop de gaming ce este altfel construit . Ca și conexiuni avem pe acest laptop : jack audio, LAN, cititor de carduri, 3 porturi USB 3.0 , HDMI și display port pentru o calitate maximă dacă redăm imaginea într-un monitor performant.

conexiuni asus rog

În utilizare se încălzește puțin, dar nu îi sunt afectate notabil performanțele chiar după utilizarea continuă timp de câteva ore.

carcasa laptop Asus ROG gaming

 Performanțe

Deși majoritatea gamer-ilor folosesc un desktop performant, se poate face gaming și pe laptop. Nu la cel mai înalt nivel, dar acest laptop Asus împacă și portabilitatea și gaming-ul , aducându-le sub aceeași platformă. Procesorul este un  i7-4750HQ (2. 0GHz-3. 2GHz) destul de performant atât pe partea de jocuri cât și pentru alte aplicații ce necesită putere mare de calcul ( gen Photoshop). Memoria RAM standard este de 8 Gb DDR 3 la 1600 Mhz , suficienți pentru o rulare fină a oricărui jos. Pentru stocare , Asus ROG G551JW-CN319D dispune de un HDD de 1 TB ( 7200 Rpm ) și pentru mărirea vitezei de rulare un SSD micuț de 24 Gb. Se asigură astfel o porniră rapidă a aplicațiilor fără să se sacrifice spațiul de stocare atât de necesar pentru jocuri.

Ca și piesă finală, acest model vine cu placa video GTX 960M ce este pe 128 biți și are o memorie de 4 Gb DDR 5. O placă video foarte bună pentru laptopuri, ce suportă Direct X 11 atât de necesar jocurilor noi.

Per total, o configurație de invidiat pentru un laptop ce costă sub 4000 de lei. Din review-urile utilizatorilor, acest model s-a descurcat cu brio pe jocuri ca Metro 2033, Reduxx, Borderland, Fallout Las Vegas sau Ark Survival în rezoluție HD.

 

Sunetul este asigurat de 2 difuzoare Bang and Olufsen ce asigură o audiție destul de bună pentru un laptop premium. Desigur este de preferat o pereche de căști capabile pentru împătimiții audio.

Bateria asigură o autonomie de 2 -2 ore și jumătate, dar nu e gândit neapărat pentru autonomie. E un laptop pentru jocuri.

Pe lângă componentele ce asigură performanță aplicațiilor acest laptop are și alte atuuri. Bluetooth 4.0 , tastatura iluminată și Wi Fi pe standard AC care asigură o viteză cu mult mai mare față de un laptop obișnuit când vorbim de upload-download.

 Se merită acest laptop ?

Da. Poate prețul pare mare, dar vorbim de un notebook foarte performant care poate fi utilizat pentru absolut orice, de la office și până la cele mai noi jocuri.

Calitatea construcției este una foarte bună, display-ul este decent iar de performanțe nu ne putem plânge privind prețurile pe care le au alte notebook-uri de gaming. Asus ROG G551JW-CN319D este fără îndoială un best-deal al momentului , și arată că putem avea un laptop de gaming la un preț rezonabil chiar și pentru piața noastră.

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.