Lenovo B50-80 – laptop ieftin cu SSD

Astăzi vorbim de un laptop interesant de la Lenovo. Este vorba de un model clasic din gama low-cost a producătorului dar care aduce o noutate importantă – SSD în loc de HDD.

Să facem un scurt review al acestui laptop.

Laptopul Lenovo B50-80 ( cu procesor Pentium și SSD ) se prezintă foarte bine la exterior. Carcasa este bine închegată în nuanțe negru-carbon. Spatele este ușor lucios și pare metalic.

carcasa si aspect Lenovo B50-80

Display-ul este de 15,6 HD și este mat ( anti glare) – este un atuu în condițiile în care marea majoritate a laptopurilor au display lucios ce reflectă mai mult lumină.

display Lenovo b50-80 ieftin

Tastatura este destul de comodă urmând linia altor laptopurilor Lenovo iar ca și conexiuni avem 2 porturi USB 3.0, un port 2.0, ieșire HDMI, Dvd-writer, cititor de carduri, VGA și LAN. Nu lipsește camera Web cu microfon, conexiune WiFi și Bluetooth.

Un laptop complet pentru clasa lui de preț.

tastatura laptop Lenovo B50-80

Performanță

Trecând la configurație, avem un laptop cu performanțe destul de bune pentru office, media și alte utilizări medii. Procesorul Intel Pentium 3805U este perfect pentru rutina zilnică: filme, net și alte asemenea.

Memoria RAM de 4 Gb este suficientă pentru orice sistem de operare ( acesta nu vine preinstalat ).

Punctul forte al acestui model este memoria SSD de 128 Gb ce înlocuiește hard-diskul clasic. Mulți vor fi panicați de spațiul aparent mic, dar un SSD excelează prin viteză incredibil mai mare pe care o dă laptopului în timpul utilizării.

Față de un HDD clasic, având SSD puteți utiliza laptopul în 10-15 secunde de la pornire iar accesarea paginilor de net și a altor programe se face aproape instant. În anumite cazuri un SSD compensează ca viteză, întrecând în rulare un laptop cu I3 cu un HDD normal care are încetinește foarte mult sistemul.

Dacă nu stochezi filme sau multă media, cei 128 gb sunt suficienți pentru Windows, programe și chiar câteva filme, rămânând liberi cel puțin 30- 40 Gb.

Concluzie

Pentru cei ce vor cea mai bună viteză de lucruri la un laptop relativ ieftin, modelul Lenovo este o alegere bună. Brandul este unul consacrat și este în top mondial ca reputație. Este complet ca și conexiuni, iar display-ul și memoria SSD sunt 2 atuuri greu de găsit la categoria să de preț.

Minusul ar fi capacitatea mai mică de stocare dar poate fi compensată ușor cu soluții de salvare în cloud foarte populare acum. Din punctul nostru de vedere este un laptop foarte reușit pentru clasa sa de preț.

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.