Ghid : Ce tabletă cumparam cadou unui copil ?

Ca în fiecare an ne apropiem cu pași repezi de perioada sărbătorilor de iarnă. Fericiții acestei luni sunt copiii care așteaptă nerăbdători zilele în care vor primi cadouri. Trăind în anii digitali, mai toți copiii își doresc cadou o tabletă sau un smartphone. Și încep căutările : tablete ieftine pentru copii, tablete pentru copii, tablete pentru jocuri, tablete bune, tablete sau smartphone-uri pentru copii mici, etc.

E ok o tabletă ca și cadou pentru copii ?

În principiu da. Ca de obicei există destule păreri pro și contra. Unii vor spune că nu este ok pentru un copil de 4-5 ani sau puțin mai mare să aibă o tabletă , alții vor fi de părere inversă.

Până la urmă contează să nu abuzeze de ea.

Dacă are un program fix ( o oră de exemplu ) în care poate să se joace sau să facă alte activități pe tabletă atunci copilul va fi ok. Totul este să nu îl uităm o zi întreagă cu tableta lângă el.

Dacă suntem de modă veche, trebuie știut că blocând copilul să aibă acces la tehnologie îi putem limita și dezvoltarea sau îi putem aduce frustrare. D

acă ceilalți colegi au tablete, el se va simți frustrat și nu va fi ok. La fel dacă nu îl menținem în contact cu ce este actual, ar putea crește și să descoperim târziu că nu se adaptează foarte ok lumii sau are lacune. Cum ar fi fost să fi avut un computer mai de mic ? Acum sunt unii părinți care nu știu ce un email, ce e un web browser sau ce e Android, și întâmpină diverse probleme într-o societate care a evoluat în era digitală.

Nu este corect să restricționăm copilul de la obiecte care au devenit sinonime cu actualitatea pentru niște preconcepții sau ar putea suferi mai târziu.

Încă odată, nu sunt un specialist în psihologia copilului.

Dar aplicând reguli, copilul poate să se joace pe tabletă sau să învețe lucruri ( sub supraveghere) un timp stabilit ca mai apoi să și socializeze jucându-se pe afară cu alți copii.

Trebuie păstrată o balanță, și nu să ne folosim de tabletă pentru a ne face treburile zilnice știind că el are o ocupație.

Ce restricții punem și cum avem grijă de accesul copilului la informație ?

Preferabil să setăm restricții după cumpărarea unei tablete copilului.

În Youtube setați modul de siguranță activ, pentru a evita expunerea la clipuri ce au fost etichetate ca problematice ( violență, etc) de către utilizatori.

La descărcarea jocurilor uitați-vă la restricțiile de vârstă PEGI. De exemplu PEGI 3 înseamnă că jocul este ok pentru copii de peste 3 ani.

Ce tabletă cumpărăm cadou unui copil?

Ce tabletă este ok pentru un copil de 4 ani ? Ce tabletă luăm unui copil de 6 ani ? Multe întrebări.

Dacă am hotărât să luăm o tabletă cadou copilului am câteva sfaturi, deși am discutat pe larg și aici.

Vezi oferta de tablete

Pe scurt:

  • Copiii suprasolicită o tabletă, deci să mergi pe o tabletă ieftină e cea mai proastă alegere. Când folosesc o tabletă, ei tind să o bruscheze, să o țină permanent la încărcat pentru că jocurile consumă bateria și altele asemenea.
  • Diagonala pe care o recomand este de 7 inch pentru mânuțele copilului. Jocurile au în general multe comenzi și o tabletă mai mare poate forța mișcări ale copilului, ceea ce ar duce la dureri sau chiar probleme în dezvoltare la articulații.

Acestea fiind spuse, pentru copii o tabletă perfectă ar fi una cu :

  • Autonomie foarte bună a bateriei
  • Ergonomică, cu suprafețe ce asigură o prindere bună în mânuțele copilului
  • Capabilă cu un procesor bun și memorie RAM cât mai mare , și de asemenea cu un spațiu de stocare foarte bun.
  • Lucrată foarte bine și pe cât posibil brand calitativ, pentru a rezista la felul în care o folosește un copil ( cu cablul de încărcare în ea, posibile șocuri, etc).

 

Vezi oferta de tablete

 

Succes în alegerea tabletei cadou pentru copil, dacă aveți și alte întrebări le aștept în secțiunea comentarii.

 

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.