Garmin Nuvi 2589LM review

Garmin Nuvi 2589LM este un sistem de navigație de top, cu funcții multiple, un design elegant și cu o caracteristică mai specială. Este un sistem de navigație ce folosește un touch-screen de tip capacitiv și nu rezistiv ca majoritatea modelelor. Tehnologia este aceeași de pe smartphone-uri sau tablete, și operații ca zoom in, zoom out sau defilare meniu, să fie realizate foarte ușor și precis.

Aspect

Nuvi 2589 arată foarte bine dacă îl comparăm cu alte sisteme de navigație auto. Are o linie elegantă a carcasei și este foarte subțire. Butonul de pornire este amplasat pe spate alături de un difuzor foarte capabil. Ecranul este de glossy, dar are o luminozitate și contrast de excepție așa că nu reflectă foarte mult lumină. După cum spuneam și mai sus, se lucrează extrem de precis pe touch-screen-ul acestui model, cu mult mai puține erori de tastare și cu o precizie foarte bună.

Rutare și hărți

Să începem cu hărțile. Acestea sunt furnizate de Here și sunt actualizate gratuit pe toată perioadă de utilizare a lui Garmin Nuvi 2589LM. La această oră, cam toți producătorii de sisteme de navigație dedicate oferă actualizarea hărților gratuit pentru a face față unei piețe de consum ce se îndreaptă tot mai mult către utilizarea smartphone-ului.

Meniul este unul clasic, interfața Garmin fiind aceeași ca la mai toate modelele. Schemele de culori pot fi schimbate din meniu și sunt destul de bine gândite ca și combinație de nuanțe pentru a evidenția cât mai ok traseul de urmat.

În ecranul de navigație putem roti harta în toate direcțiile iar zoom-ul este foarte precis. În partea dreaptă ni se afișează cele mai apropiate puncte de interes ( benzinării, restaurant și parcări pentru a ușura o eventuală oprire de urgență).

Pentru căutarea unei adrese se poate folosi căutarea clasică ( țară, oraș, stradă) sau cu ajutorul căutării inteligente din bara superioară unde introducem un singur termen de căutare și primim toate rezultatele relevante.

Se pot căuta și puncte de interes din baza de date Garmin și în plus din Foursquare.

Există și posibilitatea comenzilor vocale dar din păcate nu este destul de bine pusă la punct iar dacă zgomotul din autoturism este ceva mai ridicat atunci rezultatele nu vor fi foarte ok. De asemenea nu poate fi folosită doar comanda vocală fiind necesar și confirmarea pe touch-screen a unei destinații sau a pornirii pe un anumit traseu. Probabil la următoarele update-uri de soft vor fi rezolvate aceste probleme și va fi implementat un sistem de comandă vocală mai bine pus la punct.

Pentru crearea unui traseu putem alege între mai multe tipuri de calcul : Rapid, OffRoad, Scurt sau Economic.

Ca și concluzie putem spune că softul instalat pe acest aparat este unul complet. Căutarea și crearea unui traseu este mult simplificată, hărțile conțin toate detaliile necesare și chiar pentru un începător este foarte facil să lucreze cu acest Gps.

Fiind un sistem de navigație complex, regăsim și un set de aplicații utile instalate pe acest aparat. Avem Foursquare preinstalat ce are o bază de date de milioane de puncte de interes populare precum și ecoRoute ce permite monitorizarea consumului și crearea unor rute cât mai eficientă. Pentru cei ce dețin o cameră video auto compatibilă Garmin, Nuvi 2589LM permite conexiunea cu ea și putem folosi aparatul ca și un ecran video de redare live a imaginilor din trafic. Conexiunea Bluetooth permite folosirea sistemului de navigație ca și carkit pentru convorbiri telefonice.

TMC-ul este și el disponibil, dar trebuie achiziționată o antenă separată pentru preluarea mesajelor despre trafic.

Desigur în meniu găsim multiple opțiuni de personalizare a hărții, ai parametrilor traseului și diverse alte setări mai mult sau mai puțin utile. Garmin a vrut ca acestui model să nu îi lipsească nimic.

Merită sau nu ?

Cu un preț destul de ridicat, ne întrebăm dacă Garmin Nuvi 2589LM e o afacere bună. Desigur găsim și alternative mai ieftine dar acest gps are atuurile lui. Ecranul capacitiv probabil se justifică în preț dar nu o să vă dea pe spate. După două trei utilizări o să pară ceva obișnuit și nu ceva special.

Ca și sistem de navigație este destul de complex, avem foarte multe opțiuni pentru crearea unui traseu, avem milioane de locuri și puncte de interes preinstalate, hărțile sunt actualizate gratuit, iar cu TMC activ problemele ce pot apărea în trafic sunt ținute sub control. Poate fi personalizat până la cel mai mic detaliu și poate înregistra orice detaliu al unei călătorii pentru cei pasionați de subiect.

Pe de altă parte este și pe placul celor ce vor ceva simplu, un navigator căruia să îi rostești unde vrei să ajungi și el să îți arate cea mai simplă și economică cale de a ajunge la acea destinație.

Nuvi 2589LM este perfect pentru așa ceva, împăcând și pe cei cu cerințe foarte mari cât și pe cei care vor un aparat care să fie simplu de folosit.

Share daca iti place

Comments

  1. Acest model (si nu numai) are in afara de TMC si o modalitate alternativa pentru trafic. Se instaleaza pe telefon Smartphone Link (producator Garmin, disponibil in GP), se conecteaza cu aparatul prin BT, se activeaza in telefon GPS si datele mobile apoi se executa Smartphone Link. Din acest moment aparatul va afisa la cerere datele de trafic, intirzieri si/sau rute ocolitoare. Nu stiu sigur dar pare sa-si ia datele din baza google/waze. Traficul de date al telefonului este minimal si doar din timp in timp, atunci cind face actualizarile de trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.