Doua tablete cu 3G de la Allview : H7 Life și H7S

Nu trece bine timpul și brașovenii mai lansează câte un telefon sau tableta nouă . De această dată vorbim de 2 tablete de 7 inch cu 3G , Gps și chiar cu  internet mobil gratuit pentru un an de zile ( de la Digi ) . Din păcate deși reclama există am văzut că nu în toate magazinele cele 2 tablete se vând cu acest serviciu de internet gratuit .

Ce au în comun cele 2 tablete ?

Păi amândouă au 3G , Gps și amândouă au o interfața a sistemului de operare Android diferită fata de cea cu care eram obișnuiți . Allview a adoptat o tematică și launcher asemănătoare tabletelor producătorului Lenovo , renunțând la butonul principal de unde intrăm în paginile cu aplicații .

Acum toate programele sau jocurile sunt pe ecranul Home putând fi accesate doar prin defilare stânga sau dreapta .Daca aceasta soluție va fi pe placul utilizatorilor rămâne de văzut .

Tableta Allview H7 Life

Este o tableta simpatică de 7 inch ce vine la un preț rezonabil ( vreo 499 lei în magazinele de profil ) și cu o multitudine de opțiuni. Aspectul clasic este revigorat de paleta de culori din care poți alege pentru carcasa spate  de la albul clasic și până la roșu sau verde .  Ecranul este destul de ok , culorile și luminozitatea fiind foarte bune pentru un IPS low-cost  , iar touch-screenul răspunde foarte ok  la apăsare .

poza cu Allview H7 Lifetableta Allview H7 Life

Ca și configurație hardware avem  un procesor Quad-Core la 1,4 Ghz , memorie RAM de 1 Gb , memorie flash de 8 Gb și un procesor grafic Mali . Nimic deosebit , aceeași configurație clasică pe care o regăsim pe 99 % din tabletele de pana în 500 lei de la noi . Ca și sistem de operare avem nucleul de Android 4.2 și interfață nouă de care vorbeam mai sus .

Ce face deosebita aceasta tableta ?

Faptul că este completă ca opțiuni – Bluetooth ,3G,Gps, Wi-Fi direct și chiar cameră foto cu Led Flash  la un preț sub 500 de lei .

 

Tableta Allview H7S

Deși la prima vedere această tabletă pare a fi la fel ca specificații cu H7 Life sunt destule diferențe vizibile sau nu .

Tableta are un design foarte elegant , cu o carcasă construită din materiale de calitate  . Este o tabletă subțire și ușoară iar ca formă aduce foarte mult cu Allview X2 Soul ,  probabil asta a și vrut producătorul . O altă diferență este rezoluția ecranului ( 1280 x 800 ) precum și luminozitatea display-ului ceva mai bună fata de H7 Life . Totodată touchscreen-ul OGS răspunde mai rapid și puțin mai precis pe zone mici de contact . Majoritatea specificațiilor hardware sunt aceleași ( procesor , RAM , memorie interna ) așa că nu o să mă repet .

tableta cu 3G Allview H7SAllview H7S - o alta fotografie

Camera principală este de 5 Mp ( fata de 3,2 Mp la H7 Life ) și face fotografii destul de ok pentru o tabletă dar este important să aveți o lumina suficienta în caz contrar zgomotul de imagine fiind destul de accentuat .

Pe partea de software avem câteva diferențe notabile , printre care și câteva teme noi de la Allview. Ne-a plăcut foarte mult tema Living care are o grafică excepționala deși te poate pune în dificultate la început fiind o temă mai inedita fata de clasicele teme pentru Android .

De asemenea avem o aplicație interesantă pentru editarea fotografiilor și o aplicație pentru navigație offline de la Sygic .

Prețul acestei tablete se învârte pe la 750 lei  și nu pot spune cu certitudine că merită diferența în plus ( destul de consistentă ) fata de H7 Life . Desigur avem un design mai elegant , un ecran și cameră foto ceva mai bune și un pachet de aplicații mai dezvoltat ,  însă  diferența de preț între cele doua modele este prea mare .

 

La final vă pot spune că se vede o evoluție .

Tabletele Allview încep să se schimbe in bine ( deși mai este de muncă ) ceea ce așteptam de mult pentru că nu poți faci smartphone-uri de top care să concureze cu modele Samsung  și tablete mediocre care să tragă brandul în jos .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.