Dezactivare Retail Mode pe Samsung

 

Dezactivare Retail Mode și instalare firmware Samsung

Daca aveți din întâmplare o tableta Samsung Tab S2 demo care rulează aplicația retail, o puteți transforma într-o tableta normal urmând instrucțiunile de mai jos. Pașii sunt simpli dar exista riscul că la rescrierea softului sa apară probleme – așa că o faceți pe riscul vostru.

Modul Retail este instalat pe produsele Samsung care nu sunt de vânzare si sunt folosite că unități demo in magazine. Modul Retail rulează automat prezentări si reclame si pentru utilizatorul obișnuit este imposibil sa folosească o tableta setata pe modul Retail Demo. Cum dezactivam modul Retail Demo de pe tableta Samsung ?

Primul pas este sa deblocați protecția la resetare a tabletei Samsung Tab S2.

Pentru a putea reseta tableta trebuie sa accesați aplicația Retail. Apăsați iconița aplicației din bara superioara a ecranului si se va deschide fereastra pentru Retail Mode.

Mergeți la Configuration Settings unde introduceți codul 5444 pentru a putea modifica setările.

Apoi accesați meniul Disable factory Reset si introduceți parola M729Q16K8546. Acum dispozitivul poate fi resetat dar nu o faceți încă ( apăsați Cancel).

Descărcați aplicația Odin de pe Internet. Aplicația Odin va permite sa rescrieți softul tabletei Samsung Tab S2. Atenție – de aici încolo urmați instrucțiunile pe riscul vostru, exista posibilitatea că tableta sa se defecteze.

Cum am spus, descărcați si instalați ultima versiune Odin de aici.

Pentru a putea rula o versiune stock de software, că la orice alta tableta, este necesar sa schimbați softul tabletei ( firmware).

Va trebui sa descărcați si o versiune de firmware pentru tableta, firmware ce va înlocui pe cel original al tabletei. Firmware se poate descărca de pe site-ul Sammobile sau altele de gen.

Atenție la ce versiune de firmware descărcați. Intrați in meniul tabletei la Setări/ Despre si verificați versiunea produsului.

Descărcați firmware-ul ce se potrivește că denumire si regiune.

În cazul in care nu găsiți un firmware echivalent ( cum am pățit eu) va trebui sa riscați si sa descărcați o alta versiune de soft pe care sa o instalați pe Samsung Tab S2.

În general nu ar trebui sa apară probleme daca folosiți o versiune stock Samsung. Am ales o versiune de firmware cu Android 6 pe care am descărcat-o.

După descărcarea completa a firmware-ului e momentul sa facem ultimul si cel mai important pas – încărcarea softului in tableta Tab S2 cu ajutorul aplicației Odin.

Urmați cu atenție pașii de aici pentru scrierea firmware pe Tab S2

În principiu :

-dezarhivați firmware-ul, apoi deschideti Odin

– porniți tableta in recovery mode ( volume jos + power+home).

– Odin va recunoaște tableta.

– apăsați AP si alegeți noul firmware, după ce va arata in stânga că firmware s-a încărcat puteți apăsa Start.

– acum lăsați Odin sa scrie noul firmware, la sfârșit va afișa textul Pass daca totul este ok.

Reporniți tableta.

Acum ar trebui sa aveți o tableta Samsung Tab S2 standard fără a mai avea modul Retail Mode active si cu o versiune stock de Android.

 

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.