Cum deschizi un fisier ZIP ( arhivat ) pe iPhone sau iPad ?

Deși pe un PC deschiderea unui fișier arhivat e foarte intuitivă, pe un iPhone sau iPad aceeași operațiune se face puțin mai diferit. Să spunem că ați primit un email ce conține un fișier arhivat ca atașament.

Cum deschidem acel fișier ZIP pe iPhone ?

Fișierul poate fi vizualizat direct în mail fără a fi descărcat. Pur și simplu da-ți click pe el ți o să vedeți conținutul arhivei. Sunt vizibile fișierele arhivate Excel, Word, PDF și alte formate comune.

Ce facem însă când vrem să și modificăm sau să salvăm acel fișier din arhivă? Atunci va trebui să ne folosim de funcția Share sau de un program descărcat din AppStore.

cum vad fisiere arhivate pe iPhone sau iPad

Cum folosim funcția Share din mail , ca să deschidem un fișier arhivă pe iPad sau iPhone ?

Deschidem mail-ul cu arhiva atașată. Apăsați butonul Share ( cel cu săgeata ieșind dintr-un pătrat) și se va deschide o listă de programe ce pot edita acel fișier ca ulterior să îl putem salva. Putem să îl deschidem în suita Office pentru Apple sau în orice alt program dorim. De asemenea fișierul poate fi printat.

Dacă avem fișiere arhivate care nu sunt primite prin mail ( copiate în iPhone sau iPad sau descărcate) atunci va trebui să folosiți o aplicație ca WinZip sau iZip care pot fi descărcate de pe AppStore. Cu ajutorula cestora puteți dezarhiva fișiere pe iPhone, puteți modifica arhive sau să creați arhivele proprii.

Succes.

sursa articol și imagine –  howtogeek.com

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.