Cum cumperi sau tranzactionezi cryptomonede

Cum cumperi Bitcoin/ Ethereum și alte crypto ?

Dacă ai auzit de cryptomonede și te interesează investiția în ele, atunci rândurile de mai jos sunt pentru tine.

Atenție – nu recomand investirea în criptomonede decât a unei mici părți dintr-o rezerva pe care o ai și doar după ce te-ai informat foarte foarte bine !

Ce sunt criptomonedele – Wikipedia

Părerile sunt împărțite – mulți spun că e o mare bulă această piață a cryptomonedelor iar alții au încredere că ele reprezintă viitorul plăților sau serviciilor.

Majoritatea celor care au intrat în piața tranzacțiilor de cryptomonede în ultima vreme, au făcut-o cu gândul că se vor îmbogăți rapid și se vor umple de bani – un risc pe care nu știu pe ce bază și l-au asumat.

Este important să investești în cryptomonede doar un procent mic din economiile tale pentru a nu îți afecta stabilitatea financiară o eventuală cădere a pieței. Multe creșteri sunt artificiale și sunt generate de valuri mari de tranzacționări, fără a avea baze reale care să susțină o explozie a prețului.

Cel mai important dacă ești începător și nu știi multe despre cryptomonede – informează-te.

cum cumperi bitcoin cu card

Ghiduri tranzacționare și cumpărare criptomonede

Ai aici un ghid foarte complet în care se explică de la A la Z ce sunt și cum poți cumpăra cryptomonede – Ghid Gabriel Ursan

Ca să vezi evoluția cryptomonedelor, site-ul Coinmarketcap îți arată toate informațiile necesare privin prețul, cota de piață,etc.

Pentru a afla ultimile informații despre cryptomonede, Coindesk este site-ul cel mai autoritar – îți recomand să citești zilnic tot ce se scrie acolo.

 

Cum cumperi cryptomonede cu card sau transfer bancar ?

În România folosesc site-ul Coinflux.com pentru a cumpăra Bitcoin, Ethereum, Ethereum Cash sau Litecoin. Trebuie spus că nu poți cumpăra alte cryptomonede pe acest site, dar este un site sigur pe care l-am folosit la câteva tranzacții. Ulterior poți folosi exchange-uri pentru a schimba ce ai cumpărat în cryptomoneda pe care o dorești.

Te înregistrezi pe Coinflux.com și poți depozita lei din contul tău bancar direct în wallet-ul din site. Poți face asta prin mobile banking , acum majoritatea dintre noi avem o aplicație de gen. După transferul banilor în portofelul Coinflux, poți cumpăra cryptomonedele dorite.

Pentru a cumpăra criptomonede poți folosi și site-ul european Kraken.com unde găsești mai multe tipuri de crypto ce pot fi cumpărate/ tranzacționate. Plata se face prin transfer bancar și durează mai mult.

Unde păstrez criptomonedele ?

Pentru siguranța monedelor, trebuie să le ții într-un portofel de cryptomonede. Nu orice portofel poate depozita orice criptomonedă. Fiecare portofel virtual sau fizic poate ține doar anumite tipuri de monede virtuale.

Cel mai ușor e să folosești unul virtual numit Jaxx care are versiune pentru Windows, Apple sau Android.

În cazul în care vrei să ai cel mai mare grad de securitate, trebuie să cumperi un portofel fizic (usb) cum ar fi Ledger Nano. Dacă ai investit o sumă considerabilă de bani, atunci OBLIGATORIU trebuie să cumperi un portofel de acest tip.

Citește acest ghid despre stocarea criptomonedelor : All about wallets.

 

Ghid scurt cumpărare și exchange cryptomonede iar apoi depozitare în Jaxx

  1. Mi-am făcut cont pe Coinflux.com. După aceea am făcut transfer o anumită sumă de bani menționând la detalii tranzacție acel cod pe care ți-l dau ei. Transferul de bani s-a făcut în câteva ore prin ING Home Bank.
  2.  Au ajuns banii în portofelul de pe Coinflux.
  3. I-am schimbat în Bitcoin – am vândut LEI și am cumpărat ETHEREUM.
  4.  Am descărcat portofelul Jaxx pe Android. Am notat fraza de siguranță creată de portofel pentru securitate ( foarte important !!!!) care este unică.
  5. Am inițializat din Jaxx mai multe portofele virtuale pentru diverse criptomonede – bitcoin,ethereum, bitcoincash, litecoin,etc.
  6. Am copiat adresa portofelului ETH ( ethereum) din Jaxx. Am intrat pe Coinflux și am transferat suma depozitată din LEI în ETH la adresa portofelului.
  7. Jaxx are integrat un exchange numit ShapeShift cu ajutorul căruia poți schimba BITCOIN sau ETHEREUM în altă criptomonedă suportată de acest exchange. Eu am schimbat ETHEREUM în BCH ( bitcoincash) și în WINGS – aveam deja portofele create în Jaxx pentru cele 2 cripto.
  8. Trebuie menționat că Jaxx îți ia o cantitate mică de ETH la orice tranzacție ( mining fee) așa că asigură-te că ai o cantitate minimă în portofel indiferent ce tranzacționezi.
  9. În JAXX apare după ceva timp, cantitatea de criptomonede cumpărată. Operațiunea de exchange poate dura câteva minute sau mai multe ore, așadar nu vă panicați dacă nu vedeți pe loc criptomonedele cerute în portofel.

Pentru a tranzacționa criptomonede în exchange-uri ( deși multe dintre ele sunt ținta atacurilor hackerilor) puteți folosi Binance.com.

Tranzacționarea înseamnă să vinzi/cumperi diverse perechi de monede încercând să scoți un profit din asta – dacă te pricepi la predicții sau intuiești anumite creșteri.

Seamănă cu tranzacționarea acțiunilor doar că criptomonedele sunt foarte volatile și pot avea variații foarte mari chiar la oră.

În cazul meu, doresc păstrarea lor pe termen mai lung – care cred că este o soluție mai bună, cel puțin la momentul actual.

 

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.