Chromecast – cum transformi televizorul în Smart ?

Ce este Chromecast ?

Este un gadget produs de Google care îți permite să vezi conținutul smartphone-ului pe ecranul televizorului sau să rulezi diverse aplicații pe televizor pentru vizionarea de filme, muzică sau chiar rularea jocurilor. Smartphone-ul cu Android devine astfel o telecomandă inteligentă conectată la televizor.

Cum se conectează Chromecast la televizor ?

Foarte simplu. Chromecast are două cabluri. Unul HDMI pe care îl conectați la portul televizorului pentru imagine și sunet. Pentru alimentare Chromecast are un alt cablu și adaptor de priză. Poți alimenta gadget-ul la priza de curent sau direct la un port USB al televizorului ( dacă are așa ceva e ideal).

Odată conectat Chromecast îl configurați în câțiva pași simpli. Descărcați pe smartphone aplicația Google Home iar de acolo urmați câțiva pași simpli pentru a conecta gadget-ul la smartphone. Odată conectate poți folosi Chromecast pentru oglindirea ecranului telefonului pe televizor sau rularea unor alte aplicații.

Chromecast se conectează cu smartphone-ul sau tableta Android, cu iPhone sau cu laptopul care rulează Windows.

Dacă dorești să rulezi filme sau să oglindești ecranul laptopului pe televizor o poți face din browserul Chrome activând opțiunea Cast din Setări.

Smart Tv cu ChromeCast – distribuie imagini de pe telefon pe televizor

Ce putem rula cu ajutorul Chromecast ? Păi sunt câteva aplicații populare. Poți vedea direct pe ecranul televizorului : Nettflix, Hbo Go, Facebook ( video-uri), DailyMotion și multe altele. Practic smartphone-ul sau laptopul devin o telecomandă Smart pentru televizor.

Trebuie doar să descarci aplicația dorită pe telefon și apoi să o distribui pe ecranul televizorului. Tastele de sunet de pe telefon reglează și volumul pe Tv iar derularea înainte sau înapoi o faci tot de pe smartphone.

Odată pornit Chromecast și conectat la smartphone, aplicațiile menționate mai sus vor avea o iconiță pentru cast. Apasă acea iconiță și vezi filmele sau clipurile preferate pe televizor.

Netflix îți permite să vezi filmele și serialele preferate pe televizor. La fel și HBO Go. Youtube te lasă să vezi orice videoclip direct pe Tv. Facebook rulează video-urile postate de prietenii tăi pe ecranul televizorului cu ajutorul Chromecast.

La fel, pe laptopul conectat la Chromecast o să ai iconița în browserul Chrome. Poți vedea întreg desktopul sau doar tab-ul deschis în browser.

conectare laptop la televizor wireless cu chromecast

 

Pentru aplicații – deschizi pagina HboGo sau Netflix și te autentifici. Apoi alegi filmul pe care vrei să îl vezi pe televizor și apeși aceeași iconiță Cast din aplicație.

conectare laptop la televizor sa vezi filme Netflix

La fel procedezi și ca să vezi Youtube direct pe televizor. În esență acum ai un Smart Tv ieftin și capabil.

 

Cum vezi progame tv online pe televizor cu ajutorul smartphone-ului și Chromecast ?

Chromecast îți permite să vezi filme sau emisiuni online gratuit afișând imaginile și sunetul de pe smartphone direct pe televizorul tău.

Cum procedăm ?

Am ales pentru exemplificare o aplicație tv online. Descărcăm 3 aplicații ce ne permit vizionarea filmelor online – Vlc pentru Android, Sop to HTTP pentru Android și Tv Romania Plus.

Instalăm aceste aplicații pe smartphone. Vlc va fi ales ca player pentru rularea programelor și filmelor pe smartphone.

Pornim aplicația tv online pe telefon iar în acel moment se va activa și Sop to Http. Alegi canalul tv pe care vrei să îl urmărești și apoi alegi playerul video Vlc pentru vizionare. Odată pornit programul Tv deschizi aplicația Google Home și alegi din setări ( în stânga ecranului) această opțiune – Proiectați ecranul. Alegi Chromecast ( sau ce nume ai dat dispozitivului) și vei avea pe televizor imagine și sunet oglindite de pe smartphone.

vezi filme online de pe telefon pe televizor

 

La fel de bine poți rula filmele proprii descărcate pe smartphone doar cu ajutorul Vlc.

După cum vezi, Chromecast este un gadget foarte util și foarte ieftin. Poți avea un televizor Smart și nu numai. Vezi filme online, vezi programe Tv online și poți chiar juca jocuri special dezvoltate pentru Chromecast. Smartphone-ul devine un controller de gaming cât de cât ok.

 

Per total Chromecast este o opțiune foarte bună dacă nu ai un Smart Tv sau un telefon care să permită oglindirea ( mirroring) ecranului pe televizor. La cât costă merită fiecare bănuț, fie că îl folosești des sau poate mai rar.

Share daca iti place

Comments

  1. Buna ziua. Ca si completare la intrebarea anterioara: se poate utiliza o retea wifi creata prin hotspot de la smartphone? Multumesc!

    • Da, daca telefonul de pe care faci hotspot nu este acelasi cu cel de pe care faci streaming. Adica iti trebuie smartphone-ul tau si chromecast conectate la un hotspot de pe un al treilea dispozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.