Cele mai bune intrerupatoare inteligente?

Văd că tot mai multe persoane caută online, și nu numai, întrerupătoare inteligente wifi. Acesta este un gadget cu care poți controla  iluminatul în locuință de oriunde te-ai afla. Simplu, doar cu ajutorul unui smartphone.

Întrerupătoare smart – Ghid complet

Dacă te interesează subiectul, hai să îți explic cum îți sporește confortul acest gadget. Și cum uneori îți reduce valoarea energiei electrice consumate.

Ce este un întrerupător inteligent?

Întrerupătoarele smart se montează în locul unuia obișnuit și se conectează la rețeaua de internet a locuinței ( prin Wi Fi).

Descărcăm apoi o aplicație gratuită pe smartphone cu care controlăm acel întrerupător.

Cele două se conectează între ele folosind un server extern, accesibil via Wi-Fi sau 3G/4G.

Majoritatea aplicațiilor sunt compatibile atât cu telefoanele Android cât și cu iPhone.

Ca aspect, arată ca un întrerupător normal dar cu un design mai modern și cele mai multe sunt acționate prin touch mai degrabă decât apăsare mecanică.

 

Cum se folosește și de ce este util?

Cum spuneam mai sus, un astfel de gadget poate fi controlat oricând și de oriunde. Poți aprinde lumina în cameră sau pe hol înainte de a ajunge acasă dacă e prea întuneric. Poți să verifici de la servici dacă iluminatul este aprins și poți să îl oprești dacă ai uitat asta.

Foarte confortabil poți să oprești lumina în orice cameră fără să te mai deplasezi, doar cu o atingere pe ecranul smartphone-ului.

Pe lângă funcția de oprit-pornit, un întrerupător inteligent wifi poate fi programat să funcționeze între anumite ore. Sau să se oprească după un anumit număr de minute.

Spre exemplu, poți să îl setezi să oprească automat lumina după ora la care pleci la muncă și astfel să eviți consumul inutil. Sau poți să îl setezi ca seara să închidă lampa de citit după o anumită oră, ca tu să poți dormi fără griji.

Dacă folosim și alte dispozitive inteligente, poți să îl configurezi să funcționeze după un anumit scenariu, cu ajutorul aceleași aplicații de smartphone.

Dacă ai instalat și un senzor de mișcare inteligent, atunci poți seta întrerupătorul wifi să aprindă lumina atunci când primește informații de la senzorul de mișcare. Ca atunci când ajungi acasă seara și vrei să ai lumină în garaj, pe hol sau pe verandă.

Posibilitățile de folosire sunt nelimitate. Practic tu decizi în ce mod îți sporește confortul și cum este mai util pentru tine. Poți instala întrerupătoare inteligente wifi în toate camerele locuinței tale și le poți controla pe toate dintr-o singură aplicație, fie că ești acasă sau plecat în concediu. Tot ce ai nevoie este de o sursă de internet.

 

Care întrerupătoare inteligente WiFi sunt mai bune?

Multe modele și multe prețuri în magazinele noastre. Cel mai important este să vezi care producători oferă actualizări gratuite la aplicația de control a întrerupătorului și totodată să vezi ce notă are aplicația.

De ce spun asta? Indiferent cât de calitativ ar fi întrerupătorul, controlul și utilizarea lui depind de cât de stabilă este aplicația care controlează acest gadget. Dacă folosești mai multe dispozitive este și mai important ca aplicația să nu dea erori sau alte probleme.

Prețul unui întrerupător WiFi variază de obicei între 100 și 200 lei. Cele mai scumpe funcționează fără a fi nevoie de un hub de control.

Atenție

Multe modele au nevoie de o telecomandă smart sau un centru de control pentru a funcționa. Alegeți în funcție de sistemul pe care îl gândiți pentru casa voastră.

Mai jos ai o listă cu câteva întrerupătoare inteligente alese de noi, care au un raport preț-calitate foarte bun iar nota utilizatorilor este peste medie. Am studiat și site-urile oficiale ale acestor brand-uri și am văzut că sunt permanent actualizate iar suportul pentru utilizatori este ok.

Top întrerupătoare inteligente WiFi

Sonoff Tactil este unul din device-urile care merită cumpărate. Poate fi controlat de la distanță prin WiFi și poate fi inclus într-un scenariu personalizat despre care vorbeam mai sus. Întrerupătorul se controleaza simplu cu ajutorul unei aplicații numită eWeLink.

 

Un alt model ales de noi, este întrerupătorul Wifi dublu de la Broadlink. Este un model cu un design foarte modern ce poate controla 2 corpuri de iluminat cu ajutorul panoului touch sau de la distanță dacă îl folosim în combinație cu hub–ul Broadlink RM.

 

Nu în ultimul rând, întrerupătorul wireless triplu Alexa este perfect pentru controlul mai multor surse de iluminat. Poate fi comandat simplu cu ajutorul smartphone-ului, din orice locație. La fel ca Sonoff Tactil, poate fi inclus în scenarii personalizate. Astfel, poate aprinda lumina cînd se detectează mișcare sau zgomot – dacă folosim și senzorii compatibil în aceeași rețea.

 

Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.