Actualizare gratuita harti TomTom Go 750

Actualizare gratuita hărți TomTom Go 750

Dacă dețineți un sistem de navigație TomTom GO 750 și doriți să îl actualizați cu cele mai noi hărți citiți ghidul de mai jos. Atenție mare la pașii ce trebuie urmați pentru update.

Nu ne asumăm răspunderea pentru orice defecțiune sau problemă apărută la sistemul de navigație, o faceți pe răspunderea voastră.

Pasul 1

Conectăm TomTom Go 750 la calculator iar acesta va fi văzut ca o memorie flash. Puteți vedea în imaginea de mai jos folder-ele pe care le conține sistemul de navigație.

Descărcăm ultima versiune TomTom Home ( programul oficial) de pe site-ul producătorului și apoi instalăm programul în PC.

Instalare TomTom Home

Instalare TomTom Home

Pasul 2

Pornim TomTom Home care va recunoaște gps-ul conectat la calculator. Apoi se vor căuta update-uri pentru Go 750. Instalăm versiunea de soft dată de TomTom Home, de obicei va fi 9.510.

După instalarea ultimei versiuni gps-ul va reporni și îl vom conecta din nou la calculator. In program-ul TomTom Home intrăm la Buy Maps pentru a vedea ce hărți sunt compatibile cu gps-ul nostru. Alegem harta dorită și notăm versiunea compatibilă.

actualizare-tomtom-go750-3

Pasul 3

Descărcăm harta dorită de pe Internet sau o cumpărăm. Aici voi decideți, sunt destule surse pe internet. Odată ce ați descărcat harta compatibilă cu Go 750 putem trece la pașii următori.

Dacă ultima hartă nu este disponibilă, puteți căuta o versiune anterioară ( pentru fiecare an avem 4 actualizări de hărți, adică 4 versiuni) care să suporte instalarea neoficială. Pentru a vedea ce hartă mai veche puteți descărca citiți tabelul de compatibilitate – asociați numărul versiunii de soft cu harta care apare fiind compatibilă.

Pasul 4

Mutați vechea hartă din Go 750 în calculator. Aceasta se află în memoria gps-ului într-un folder ce poartă denumirea hărții. După mutare verificați să aveți suficient spațiu pentru a copia noua hartă care va avea dimensiuni mai mari.

Dacă nu aveți memorie să copiați noua hartă pe TomTom, puteți șterge anumite fișiere din folder-ele hărții noi. Puteți șterge : poi , crpoi , cspeech , cphoneme.

copiere harta gratuita TomTom GO 750

Copiere harta pe TomTom Go 750

Pasul 5

Acum este momentul să activăm harta nouă pe TomTom Go 750.

Descărcați utilitarul FastActivate care va pregăti gps-ul să suporte harta actualizată. Copiați utilitarul și fișierele pe care le-ați descărcat în memoria aparatului și apoi da-ți click dreapta și Run as Administrator.

activare harta TomTom GO 750

Fast Activate

Rulați opțiunile în ordinea următoare :

 1. Alegeți 9 să actualizați activatorul
 2. Alegeți 1 să actualizați codurile hărților
 3. Alegeți 3 pentru a pregăti softul să primească noua hartă
 4. Alegeți 2 pentru a activa noua hartă.

După acești pași, ultimul mesaj de pe ecran ar trebui să arate așa – Complete maps … denumirea hărții… dct Ok.

Acum deconectați TomTom Go 750 de la calculator, reporniți-l și veți avea cele mai noi hărți pe acest sistem de navigație.

Share daca iti place

Comments

 1. am tomtom xxl cu harta canadei pe el.
  vreau sa instalez harta iberica, sa o folosesc 2 luni dupa care revin la harta canadiana.
  am facut backup din explorer si din tomtom home.
  odata ce noua harta iberica a fost instalata si activata, pot sa o sterg si revin la harta originala doar prin copiere pe xxl ?

  multumesc
  Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.