Actualizare Garmin Nuvi 250 si update soft

Garmin Nuvi 250 este un sistem de navigatie vandut acum cativa ani ce s-a bucurat de o popularitate destul de mare.

garmin nuvi 250

Aparatul venea in 2 versiuni una mai mica de 3,5 inch si una de 4,3 inch denumita Nuvi 250W.

Ca si alte modele ale producatorului , Garmin Nuvi 250 dispune de un display si o carcasa de calitate ,pornire automata cand este cuplat la bricheta si la fel Power off automat la decuplarea sursei de curent.

Pentru stocarea hartilor mai noi aparatul dispune si de un slot de card SD .

Garmin Nuvi 250 vine cu harta City Navigator preinstalata . Daca detineti un astfel de sistem de navigatie sigur aveti nevoie de harti cat mai actuale.

 

Update si actualizare harti pe Garmin Nuvi 250

Inainte de a actualiza hartile , putem actualiza softul aparatului . De obicei actualizarea softului repara anumite erori si imbunatateste modul in care lucreaza acest aparat . Acest pas nu este obligatoriu , putem actualiza hartile si cu softul vechi instalat pe aparat .

Pentru a actualiza softul descarcam de pe site-ul oficial Garmin ,un program denumit Garmin Web Updater si il instalam  in PC .

garmin web updater

Dupa instalare conectam aparatul la PC ,si programerul respectiv va cauta actualizari iar apoi  le va instala in aparat. Atentie – este posibil ca dupa actualizarea softului receptia la sateliti pentru prima oara a aparatului Garmin Nuvi 250 sa fie greoaie ( poate dura pana la 30 de minute prima conectare ).

 

Acum sa vorbim despre actualizarea hartilor . 

city navigator europa pentru nuvi

Avem nevoie de un card SD de 4 Gb pe care vom pune noile harti . Garmin Nuvi 250 foloseste pachetul european City Navigator . Cumparam sau descarcam harta Ciy Navigator Europa – ultima versiune actualizata. O recunoasteti usor pentru ca este codata astfel :

City Navigator 20xx.xx   – unde 20xx reprezinta anul in avans si XX reprezinta trimestrul.

Spre exemplu City Navigator 2014.30  –  2014 ( este produsa in anul 2013 )   si 2014.30  ( in trimestrul 3 al anului ) .

Harta va fi descarcata sub forma IMG deblocata  – adica un fisier de imagine ( asemanator cu ISO ) .

Daca nu avem nevoie de tot pachetul european se poate descarca harta in format Mapsource  ce se poate instala sub Windows si alege anumite zone de pe harta pentru a fi mutate in aparat – dar poate fi complicat de instalat si folosit !!!

Dupa descarcare schimbam denumirea fisierului in GMASUPP daca nu este deja denumita astfel. Atentie la extensie ,daca avem extensiile de fisiere activate in Windows o sa o vedem ca gmasupp.img daca nu o sa o vedem doar ca gmasupp .

Dupa redenumire, harta va fi copiata pe card intr-un folder denumit Garmin plasat in radacina cardului :

Garmin\gmapsupp.img

Pornim aparatul  si acesta va folosi noua harta . Pentru a dezactiva vechea harta din aparat  ,mergem in meniul Setari / Harta si acolo vom debifa harta veche ( de forma City Navigator 2010..2009 ..   si vom bifa doar noua harta  ).

Nu in ultimul rand trebuie spus ca datorita faptului ca Nuvi 250 ca si alte aparate Garmin sunt destul de vechi iar noile harti destul de complexe ,este posibil ca la trasee foarte lungi ( de peste 1000 km) sa primim eroarea ca nu se poate calcula traseul din lipsa de memorie . Este o eroare normala si va trebui sa impartim traseul de urmat in mai multe etape .

 

Specificatii Garmin Nuvi 250

Dimensiuni : 12.2 x 7.4 x 2.0 cm

Display : 3.5 inch sau 4.3 inch in versiunea 250W

Rezolutie  : 480 x 272

Greutate : 172 grame 

Baterie  : Li-Ion ,autonomie pana la 5 ore

Slot card : SD

Share daca iti place

Comments

 1. sal

  am formatat memoria interna de la un Nuvi 250 si cred ca am si schimbat-o din FAT in NTFS

  acum doar se mai restarteaza continuu ..

  ce as putea sa-i fac…

  Multumesc si astept raspuns

 2. buna seara am si eu un garmin nuvi 2565 lm si sa blocat cand vreau sa pornesc se apride ecranul si apare logo garmin si atit ,ma poate ajuta cineva cu asta sau este de aruncat? mersi

 3. Salut am si eu o problema cu gps meu. Este un model Garmin Navi 250w. Cand il deschid imi apare o imagine in care scrie: ”Do not attempt to enter route information or adjust this device while driving. Failure to pay full attention to the operation of your vehicle could result in death, serious injury or property damage. You assume total responsibility and risk for using this device.” Si nu am semnal deloc pe el. Nu imi gaseste locatia mea. Ce ar trebui sa fac? Multumesc.

 4. Buna ziua
  Am un Garmin Nuvi 250W cu care am facut multe drumuri prin Europa dar care acum nu mai face fata pentru ca, asa cum s-a spus, hartile sunt prea complexe (mari). As vrea totusi sa-l mai folosesc pentru Romania. Am intrat pe WebUpdater si i-am updatat softul ( am 4.10 ). dar la restartare imi spune ca reactualizeaza firrmware-ul GPS si se pare ca o face dar ramane blocat la acesta secventa pe care o repeta la nesfarsit. Ma poate ajuta cineva sau nu exista solutie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.