Acer Switch SW5-012-176D – un hibrid ce face toti banii

În 2015 hibridele câștigă o cotă de piață tot mai mare și la noi în țară. Când spun hibride, mă refer desigur la 2 în 1 ( tabletă + laptop ). Producători ca Sony, Asus, Acer și chiar Allview au intrat pe această nișă relativ nouă.

Am avut ocazia să testăm un 2 în 1 de la Acer, un model nou din 2015 și anume Switch 10 versiunea SW5-012-176D. Este o tabletă cu tastatură detașabilă, cu un ecran excepțional și ce vine cu Windows 8.1 și Office preinstalat.

Foto cu Acer Switch 10 SW5-012-176D - review

Design și ecran

Tableta ( sau laptopul dacă vreți)  arată și se simte foarte bine. Are un aspect metalic, e bine finisată și bine închegată. Beneficiază și de Gorilla Glass 3 pentru protecție. Tastatura se detașează foarte ușor, și se repune la fel de simplu, dock-ul de cuplare fiind magnetic și foarte precis.

O poți transforma ușor în laptop, tabletă sau tastatura poate juca rolul unui suport pentru lucrul pe touch-screen. Pe o laterală a tabletei sunt dispuse mufele de conectare, iar pe cealaltă parte avem butoane fizice pentru volum, shut down și de asemenea un buton fizic Home pentru Windows.

Ca și mod de folosire avem cu adevărat un multifuncțional. O putem utiliza ca laptop, ca tabletă, în mod tent sau tilt. Practic acoperă atât utilizarea clasică cu ajutorul tastaturii, și de asemenea facilitează folosirea touch-screen-ului asigurând poziții ale tabletei ce nu au nevoie de susținerea cu o mână ceea ce se traduce printr-o ergonomie și productivitate mai bună.

Acer Switch 10 poza tastatura si ecran

Pentru că vorbim de ecran, putem spune că IPS-ul de 10.1 inch este unul din atuurile acestui dispozitiv. Contrastul foarte bun, unghiuri de vizualizare excelente și culori vii – sunt rețeta unui ecran excepțional ce răspunde foarte bine la comenzile touch chiar și în modul desktop. Chiar și în lumină puternică, cum e cea din exterior, Acer Switch asigură o vizualizare peste medie.

O problema apare la utilizarea în modul tent ( ca în poză ) când imaginea pare ușor neclară și pixelii par să aibă umbră, vizibil mai ales pe text.

pozitie tent la tableta Acer Switch 10

Conexiuni

Acer Switch 10 are cam toată gama de conexiuni necesară. Port micro-usb, port mini Hdmi, slot de card micro-sd și mufa audio in de tip jack. Suficient pentru un astfel de gadget zic eu.

Conexiunile tabletei Acer SW5-012-176D

Performanță

Acest model este gândit pentru utilizatorul obișnuit, pentru multimedia, Office, browsing și altele asemenea. Procesorul  Intel Atom Z3735F Quad-core 1.33 GHz  este din generația 2014 și este completat cu memoria Ram de 2 Gb.

Spațiul de stocare este de tip eMMc, cu o viteză de accesare mult mai bună decât la u HDD normal, și are capacitatea de 64 Gb. Desigur o parte sunt deja ocupați de sistemul de operare Windows 8.1.

o alta fotografie cu Switch 10 de la Acer

 

Acest laptop-tabletă este gândit pentru multimedia, comunicare și surfing. Per total, Acer Switch asigură o experiență ok, atât pe lucrul cu programe relativ simple ( Office, Utorrent, Kmplayer, etc) cât și la accesarea în browser a site-urilor populare ca Facebook, Youtube, etc.

Suportă chiar și editarea fotografiilor în Photoshop facă aplicăm filtre simple, iar rularea filmelor Full Hd nu pune probleme – partea de redare multimedia este perfectă.

Autonomie

Este un aspect care ne interesează foarte mult pentru că până la urmă vorbim de un portabil. Aici e zona unde Acer Switch se desprinde de titulatura de netbook, bacteria de 5700 mAh asigurând o autonomie de 8 – 9 ore de utilizare. Este mai mult decât suficient zic eu pentru majoritatea dintre noi.

Concluzie

Este anul dispozitivelor de acest tip. După laptopuri, netbook-uri si tablete, hibridele 2 în 1 aduc acel plus în productivitate. Acer Switch 10 este un model care aduce calitate, portabilitate și performanță la un preț decent. Ideal atât pe partea de multimedia cât și pentru activități Office sau alte programe obișnuite, hibridul de la Acer se descurcă foarte ok. Pentru cei ce au nevoie de mai mult, bugetul crește simțitor, dar până la urmă performanța costă mai ales când o vrem la pachet cu portabilitate și autonomie bună.

Pro

Atuurile acestui model sunt ecranul de calitate, designul și modurile multiple de utilizare, precum și prețul foarte bun pentru un dispozitiv de acest tip.

Contra

Ca minusuri nu putem spune prea multe. Ne-ar fi plăcut ca hibridele și tabletele din 2015 să aibă 4 Gb de Ram, dar suntem din nou limitați de cei 2 Gb cu care este echipat acest model. Greutatea ar putea fi și ea mai redusă, iar problema menționată mai sus, privitor la o ușoară senzație de neclaritate a ecranului în modul tent, ar completa lista de minusuri la prima vedere.

  • Display - touch screen - 90
  • Ergonomie - design - 90
  • Performanta - functii - 75
  • Autonomie - 80
  • Pret - 90
Share daca iti place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.